Jakub Tílesch Rôzne

Kompletne zrekonštruované sú už tri budovy materskej školy

Ako prvé sa v rámci projektu Rekonštrukcia a modernizácia Materskej školy na Ul. Dr. Janského č. 8. začali rekonštruovať budovy materskej školy na Ulici A. Kmeťa 11 a na Rudenkovej ulici. Dokončený je už aj objekt na Ulici Janského 8. V týchto dňoch

Po ukončení celého projektu budú vynovené a zrekonštruované všetky objekty materskej školy, pričom ide celkovo o 12 objektov. Zateplia sa všetky budovy, vymenia sa okná a dvere, vo všetkých objektoch sa vybudujú bezbariérové prístupy a odstránia sa i havarijné stavy kanalizácie a rozvodu pitnej vody. Okrem toho sa vybuduje multimediálna učebňa a tvorivá dielňa Protech. Vďaka rekonštrukcii sa na energiách ušetrí v budovách škôlky viac ako 44 percent.

Ešte v minulom roku sa podarilo zrekonštruovať aj všetky budovy základných škôl, ktoré patria do zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Na ich obnovu boli použité vlastné prostriedky mesta, ako aj financie z projektu Rekonštrukcia a modernizácia ZŠ. Už dnes môžeme povedať, že vďaka kompletným rekonštrukciám mesto šetrí na energiách. Po skončení projektu, v ktorom sa zmodernizujú i budovy materskej školy, bude mať mesto Žiar nad Hronom zrekonštruovanú kompletnú školskú sieť vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Zdroj: www.ziar.sk Foto: www.ziar.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM