Správy Komunálne voľby

Komunálne voľby v Štiavnici: O primátorského kandidáta menej

Jeden z adeptov na post primátora Banskej Štiavnice do volebného boja nepôjde, zároveň vyjadril podporu ďalšiemu kandidátovi.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby v Štiavnici: O primátorského kandidáta menej
Zdroj: Dnes24.sk

Nezávislý kandidát na post primátora Banskej Štiavnice Mikuláš Pál stiahol svoju kandidatúru a zároveň vyjadril podporu ďalšiemu kandidátovi Dušanovi Lukačkovi (SaS). Informáciu zverejnil na sociálnej sieti. Zapisovateľka mestskej volebnej komisie Zuzana Šušková potvrdila, že Pál už svoje rozhodnutie oznámil aj oficiálne.

,,Po zrelej úvahe som sa rozhodol stiahnuť svoju kandidatúru na funkciu primátora mesta Banská Štiavnica a vyjadriť tak podporu kandidátovi Dušanovi Lukačkovi a jeho volebnému programu. Vedie ma k tomu pocit zodpovednosti, pretože naše mesto akútne potrebuje zmenu vo vedení a som si istý, že ak budú v ponuke dvaja kandidáti, ktorí sa usilujú o zmenu Banskej Štiavnice, voličské hlasy sa budú trieštiť," napísal Pál.

Zároveň poznamenal, že Lukačko je podľa jeho názoru ako primátor schopný naštartovať reformy, ktoré mesto potrebuje. ,,Presvedčili ma aj výsledky prieskumu volebných preferencií, ktorý zrealizovalo Združenie turizmu. V ňom mal najvyššie skóre práve pán Lukačko, tak som sa rozhodol, že nechcem stáť v ceste šanci na zmenu vedenia mesta," dodal s tým, že naďalej kandiduje na funkciu poslanca mestského zastupiteľstva.

V Banskej Štiavnici na post primátora kandiduje aj Katarína Barišová (nezávislá) a súčasná primátorka Nadežda Babiaková (Smer-SD, SNS, SMS).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM