Barbara Dallosová Rôzne Správy

Koniec dohadom: Padol verdikt o otvorení kremnického kúpaliska

Kúpaliská v regióne už načínajú niekoľký týždeň sezóny. Nad termálnym kúpaliskom v Kremnici dlho visel otáznik.

Ilustračný obrázok k článku Koniec dohadom: Padol verdikt o otvorení kremnického kúpaliska
Zdroj: TASR

Či tento rok kúpalisko Katarína otvorí, nebolo jasné dlhé týždne. Ako pre Žiar24 potvrdil jeden z majiteľov areálu Martin Olejár, kúpalisko tohtoročnú sezónu vynechá.

Technické problémy

Kúpalisko s kempom bolo v minulosti majetkom mesta, v posledných rokoch ho prevádzkuje eseročka MIDAT z Terchovej. Súkromní majitelia kúpalisko ešte v zime ponúkli na predaj kremnickej samospráve, mesto ale ponuku odmietlo. Majitelia neskôr rokovali s potenciálnym nájomcom objektu. Po týždňoch čakania padlo konečné rozhodnutie.

,,Kúpalisko bude zatvorené z technických príčin celú sezónu. Na trase prívodu vody od vrtu v bani v dĺžke 2,5 kilometra v banských chodbách máme technické problémy," uviedol Olejár s tým, že prosí návštevníkov o pochopenie.

Big Air je v pláne

Jedným z letných ťahákov kremnického regiónu je takzvaný Letný Big Air. Ide o obdobu obľúbenej adrenalínovej šou, ktorá už je značkou Kremnice. V letnej verzii sa však na lyžiach či snowboardoch neskáče z mostíka na Štefánikovom námestí na zasneženú plochu, ale priamo do bazéna. Podujatie sa v minulosti konalo práve na kremnickom kúpalisku.

Ako už pred časom ubezpečil Olejár, priestor a podmienky pre Big Air kúpalisko zabezpečí aj v prípade, že by zostalo zatvorené. Akcia sa má trvať od 4. do 6. augusta a okrem adrenalínovej šou sľubuje aj sériu koncertov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM