Martin Károly Tlačové správy

Koniec fádnym muškátom na balkónoch: Takto sa to teraz robí!

Jarné trendy na balkónoch, či terasách, sa výrazne menia. Pozrite, ako jednoducho môžete spestriť váš kúsok prírody v panelovej šedi. A susedia budú závidieť :)

Ilustračný obrázok k článku Koniec fádnym muškátom na balkónoch: Takto sa to teraz robí!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

(PR) Podľa odborníkov zo žiarskeho kvetinárstva ORCHIDEA je posun vo výzdobe balkónov markantný. „V obľube sú teraz najmä kvetináče s pestrofarebnými kvetmi,“ prezrádza Simona Čaklošová, majiteľka obchodu.

V móde sú farebné kombinácie

Aj keď muškáty samozrejme nevymizli a stále sú hľadané, podľa Čaklošovej sa dajú pekne doplniť aj inými balkónovými kvetmi. Rozhodujúce sú podľa nej farby a samozrejme aj tvar. „Teraz sú v móde žlté, fialové a červené kvety v jednom črepníku. Vyzerá to fakt dobre,“ hovorí ďalej.

V kvetinárstve Orchidea vám dokonca ochotne poradia, ako správne nakombinovať váš kvetináč na balkón, či terasu. Na výber je veľké množstvo kvetov. „Máme muškáty, ťahavé, kríčkové, ale aj anglické, ktoré voňajú po citrónoch. Tieto kvety ale odporúčame skombinovať napríklad so sirôtkami, million bells, kvetmi bacopa, či sanvitália, glechoma, plectranthus. To sú všetko kvety, ktoré kvitnú celé leto,“ radí ďalej Čaklošová.

Pozor na aprílové mrazy!

O kvety sa treba starať. To nie je žiadna novinka. Vedia o tom svoje aj v kvetinárstve Orchidea. „Kvety každý deň vynášame pred obchod a pravidelne ich polievame. Preto sú krajšie a plnšie ako tie čo ponúkajú vo veľkých obchodoch, ktoré ich predávajú na tisíce. My poznáme každý jeden kvietok v našom obchode,“ hovorí ďalej Simona Čaklošová.

Ak hrozí, že bude v noci mráz, odborníci radia kvety z balkónov a terás schovať pekne do tepla. „Druhá možnosť je ale prikryť ich aspoň špeciálnou netkanou textíliou, ktorú je dostať kúpiť,“ radí ďalej Čaklošová.

Slepačince opäť v kurze

Na trhu je nespočetné množstvo substrátov a hnojív. Samozrejme, každému kvetu vyhovuje niečo iné a o jednotlivých použitiach sa treba radšej poradiť s odborníkom. „Ja môžem naozaj odporučiť slepačince, vyskúšala som ich na svojich kvetoch. Stačí pri sadení zapracovať do pôdy, takáto dávka vystačí na celú letnú sezónu. Živiny sa uvoľňujú postupne. Kvety boli nádherné. Navyše to ani nie je drahé,“ hovorí na záver Simona Čaklošová, z kvetinárstva Orchidea.

Staňte sa fanúšikom kvietinárstva Orchidea aj na ich FB stránke a info o nových trendoch budete mať z prvej ruky…

V kvetinárstve Orchidea dostanete rady zadarmo!
21
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM