Barbara Dallosová Krimi

Kontroverzná lokalita Pod Kortínou: Miesto, kde chov psov naozaj púta pozornosť!

Kontroverzná lokalita Pod Kortínou púta pozornosť aj kvôli chovu psov. A nečudo. Podľa náčelníka mestskej polície patrí z hľadiska chovu psov k tým najrizikovejším.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverzná lokalita Pod Kortínou: Miesto, kde chov psov naozaj púta pozornosť!
Zdroj: TASR

,,Počas uplynulého roka boli zaznamenané tri prípady uhryznutia občana psom, z toho dva Pod Kortínou. Práve táto lokalita, kde sa nachádza nelegálna osada, obývaná prevažne neprispôsobivým obyvateľstvom je najrizikovejšia. Je to tiež oblasť s najčastejším výskytom túlavých a bezprízorných psov,“ uvádza náčelník mestskej polície, Róbert Šiška.

41 z 57!

,,Minulý rok počas rozsiahlej kontroly v tejto oblasti bolo zistených až 57 psov, z toho bolo 41 neprihláse­ných,“ objasňuje Šiška. ,,Mestská polícia následne svojím pôsobením a opakovanými kontrolami zabezpečila, aby majitelia prihlásili psov do evidencie MsÚ, pri ich čipovaní pomohlo aj OZ Strážni anjeli,“dodáva.

V čom je pes zakopaný?

Podľa náčelníka mestskej polície je veľkým problémom najmä vynútiteľnosť práva, keďže páchateľmi týchto priestupkov sú nemajetní a mnohokrát sociálne neprispôsobiví občania bez trvalého bydliska. Vymôcť od nich pokutu za spáchaný priestupok býva často zložité ba priam nemožné.

Pomôcť môžu aj občania

,,Mestská polícia v Žiari nad Hronom bude naďalej tak ako aj v minulosti pokračovať v odchyte túlavých a zabehnutých psov,“ sľubuje Šiška a smerom k občanom dodáva: ,,Občania môžu pri spozorovaní takéhoto psa vec ihneď nahlásiť na stálu službu MsP na tiesňovú linku 159.“

O vzťahoch polície alebo mesta a oblasti Pod Kortínou sme písali aj v článkoch:
Pod Kortínou pribudne kamera: Mesto chce lepšie strážiť osadu
Problémy v neslávne známej osade Pod Kortínou: Z Rómov sa majú sformovať občianske hliadky!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM