Martin Károly Rôzne

Korčuľovanie na Hrone je nebezbečné

Žiar nad Hronom 7. januára - Ostatné mrazivé dni sa Žiarčania korčuľovali na odstavenom ramene Hronu. Riziko prelomenia ľadu je podľa Slavomíra Búciho z Hasičského a záchranného zboru v Žiari nad Hronom, nebezpečné aj pri teplotách 20 stupňov pod nu

Odstavené rameno Hronu, v katastri Ladomerskej Viesky, bolo v ostatných dňoch zaplnené nielen deťmi. Deti si samé vyčistili ľadovú plochu, hrajú aj hokej.

Ani v najväčších mrazoch sa nedá odhadnúť presná hrúbka ľadu na prírodných zamrznutých plochách. Riziko prelomenia sa zväčšuje ak voda na takejto ploche prúdi,“ Žiar24 informoval Búci.

Zimný štadión je pre zimné športy neprístupný už druhú sezónu. „Mesto neuvažuje o opätovnom používaní ľadovej plochy. Dôvodom je nedostatok financií,“ tvrdí Martin Baláž, hovorca mesta Žiar nad Hronom.

Korčuľovanie na odstavenom ramene bude s najväčšou pravdepodobnosťou v najbližších dňoch skončené pre oteplenie. Meteorológovia predpovedajú, že dnes sa teplota vyšplhá dva stupne nad nulu, cez víkend bude ešte teplejšie.

/mak/ video: kameraman 588

Korčuľovanie na Hrone je nebezbečné
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM