Barbara Dallosová Správy

Koronavírus v regióne: Nové prípady v Žiarskom aj susedných okresoch

Slovensko hlási vyše 500 nových pozitívnych testov na COVID-19. Pozreli sme sa na údaje za žiarsky región a jeho blízke okolie.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v regióne: Nové prípady v Žiarskom aj susedných okresoch
Zdroj: TASR/AP

Počas utorka (29. 9.) bolo zistených 567 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 10 141 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe s tým, že počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 7 350 ľudí. Medzi poztiívne testovanými za včerajší deň je 315 žien a 252 mužov vo veku od niekoľkých mesiacov do 96 rokov.

V Banskobystrickom kraji šlo celkom o 24 nových prípadov. Pozitívne testy hlási aj okres Žiar nad Hronom, kde pribudlo šesť prípadov. V susedných okresoch Banská Štiavnica a Žarnovica evidujú po jednom novom prípade.

V Žiarskom okrese pribúdali pozitívne testy aj v uplynulých dňoch. V piatok (25.9.) šlo o sedem prípadov, v sobotu (26. 9.) pribudli dva a v nedeľu (27. 9.) tri. V pondelok prípady nepribudli, za utorok (29.9.) ich bolo spomínaných šesť.

Žiadna zo škôl v Žiari nad Hronom zatiaľ zatvorená nie je. V nemocnici platí od 12. septembra až do odvolania zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM