Barbara Dallosová Správy

Krajskí poslanci rozhodli: Definitívny verdikt o oprave žiarskej cesty na železničnú stanicu!

Cesta, ktorá Žiarčanom pije krv už roky. Reč je o zničenej komunikácii vedúcej na železničnú stanicu. O neslávne známom úseku padlo konečné rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci rozhodli: Definitívny verdikt o oprave žiarskej cesty na železničnú stanicu!
Foto: Peter Kováč

Cesta na železničnú stanicu, často prirovnávaná aj k tankodrómu, sa síce nachádza na území obce Ladomerská Vieska, avšak patrí pod správu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

V rámci balíka aj známa cesta

Na ostatnom zasadnutí krajského parlamentu (25.4.) poslanci jednohlasne schválili balík v objeme 2,7 milióna eur, ktorý by mal poputovať do zničených ciest v kraji. Medzi nimi i komunikácia vedúca na železničnú stanicu v Žiari nad Hronom.

,,V rámci balíka investícií, ktorý bol schválený na zasadnutí Zastupiteľstva BBSK sa nachádza aj cesta III/2485 Žiar nad Hronom žel. stanica s predpokladanou hodnotou 136 981 eur. Termín realizácie sa predpokladá na 3. kvartál/ 2016," potvrdila hovorkyňa BBSK Michaela Piliarová.

Na rad prídu ďalšie

Úľavu nad rozhodnutím krajského parlamentu vyjadrila aj Božena Kováčová, poslankyňa BBSK a zároveň starostka obce Janova Lehota v Žiarskom okrese, ktorá dotknutú cestu dôverne pozná.

,,Všetci prítomní boli za. Konečne, pretože sme za to dlho bojovali. Cesta je naozaj v katastrofálnom stave a chodia tam ľudia z celého okresu," uviedla Kováčová.

Ako pokračovala, táto cesta sa opraví v rámci prvého balíka. V ďalšom balíku by podľa nej mali prísť na rad aj iné cesty v našom okrese, napríklad smerom na Slaskú alebo na Kopernicu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM