Martin Károly Rôzne

Kravec s luxus padákom: 170 000 € stále nevrátil!

Bývalý šéf železničnej spoločnosti Pavol Kravec stále nevrátil extra vysokú odmenu vo výške takmer 170 000 eur. Podľa Kraveca je vrátenie peňazí zložité. Daňový úrad si to nemyslí.

Bývalí nominanti KDH v Železničnej spoločnosti Slovensko Pavol Kravec má podľa KDH vrátiť tzv. zlatý padák, ktorý mu bol vyplatený po jeho odchode z funkcie. Kravec žiada o radu ako vrátiť peniaze. „Obrátil som sa na Daňové riaditeľstvo v Banskej Bystrici, so žiadosťou o usmernenie,akým spôsobom je možné financie vrátiť štátu,“ vyjadril sa bývalý šéf železníc pre STV. Viac [link=http://www­.stv.sk/online/ar­chiv/spravy-stv]TU[/link].

Podľa finančných odborníkov to vraj nemusí byť jednoduché. Ide o to, že za jeho odmenu zamestnávateľ už vyplatil dane a odvody. Daňové riaditeľstvo v tom ale problém nevidí. „Tú čistú odmenu môže vrátiť svojmu zamestnávateľovi, a ten si potom v sociálnej poisťovni a daňovom úrade uplatní odpočítané odvody aj zaplatenú daň,“ uviedla pre STV hovorkyňa finančnej správy SR, Gabriela Dianová.

Pavel Kravec na svojej webovej stránke reaguje: „Rozpútanie tejto kauzy považujem za účelovo mocenské s cieľom oslabiť pozíciu Jána Figeľa, v ktorej bola moja osoba len prostriedkom“. Dodáva, že sa obrátil na Daňové riaditeľstvo v Banskej Bystrici so žiadosťou o usmernenie, akým spôsobom je možné financie vrátiť štátu. Na jeho žiadosť mu bolo odpovedané takto:„Pracov­níčka, ktorá má na starosti rozdeľovanie zaslaných dopytov na informačnú linku má do konca týždňa dovolenku. Lehota na vybavenie podania je 30 dní“.

Podľa Kraveca nesie plnú zodpovednosť za realizáciu odmien minister Ján Počiatek, „pretože v tom čase už riadil rezort ako minister so všetkými kompetenciami a teda, ak mal výhrady voči výške odstupného mohol navrhnúť zmenu tak, ako to urobil v prípade súčasných manažmentov po tejto kauze, ako o tom informoval premiér na včerajšej hodine otázok v NR SR,“ uzatvára Kravec.

Kompletné vyjadrenie Pavla Kraveca si môžete pozrieť aj na jeho webovej stránke [link=http://pa­velkravec.sk/]TU[/lin­k]. [color=#cc0000] Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136416_Tvrdy-dopad-s-luxus-padakom–Kravec-vrati-170–000-%E2%82%AC!]Tvrdý dopad s luxus padákom. Kravec vráti 170 000 €![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136300_Kra­vec-s-padakom-170–000-%E2%82%AC:-Prihlasil-sa-na-urad-prace!]Kravec s padákom 170 000 €: Prihlásil sa na úrad práce![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136155_Pos­lanec-Trnavej-Hory:-Zlaty-padak-za-170–000-%E2%82%AC!]Poslanec Trnavej Hory: Zlatý padák za 170 000 €![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM