Martin Károly Rôzne

KREMNICA: Na náhradné doručovanie liekov potrebujú obyvatelia splnomocnenie

Kremnica 3. júna - Kremničania, ktorí chcú využiť náhradné doručovanie liekov zabezpečené mestom v súvislosti s tým, že jediná lekáreň v meste je dočasne zatvorená, si musia zaobstarať splnomocnenie. Tlačivo si môžu vyzdvihnúť u všetkých lekárov v po

Ako ďalej mesto informuje na svojej internetovej stránke, vypísané splnomocnenie spolu s lekárskym predpisom musia obyvatelia odovzdať splnomocnenej osobe na preberanie liekov v ordinácii na 3. poschodí polikliniky – bývalá ordinácia MUDr. Rusenka.

Splnomocnená osoba od Vás prevezme recept a splnomocnenie a na ďalší deň si lieky môžete vyzdvihnúť. O presnom čase, kedy si liek môžete vyzdvihnúť, Vás bude informovať splnomocnená osoba, ktorou je PharmDr. Anežka Hricová,“ informuje mesto.

Kremnica zabezpečila náhradné doručovanie liekov po tom, čo bola jediná lekáreň v meste od 1. júna dočasne uzatvorená. Obyvatelia tak musia cestovať pre lieky do susedných miest. Samospráva zatiaľ nevie, dokedy táto situácia potrvá, pripravila však náhradné riešenie. Systém náhradného doručovania liekov zabezpečuje Kremnica pre starších, chorých občanov a pre tých, ktorí si lieky nemôžu zabezpečiť iným spôsobom.

V Kremnici by mali v blízkej budúcnosti otvoriť ďalšiu lekáreň. Mestské zastupiteľstvo v minulom roku odsúhlasilo prenájom priestorov pre druhého prevádzkovateľa lekárne. „Podľa zmluvy majú najneskorší termín 30. september, ale momentálne prebiehajú rokovania o čo najbližšom možnom termíne otvorenia tejto prevádzky,“ uviedol hovorca mesta Silver Jurtinus.

Podľa marketingového manažéra a hovorcu spoločnosti MIRAKL a.s. Tomáša Schuchmanna, ktorá sa zaviazala v meste otvoriť lekáreň, je snahou spoločnosti v súčinnosti s mestom Kremnica otvoriť lekáreň čo najskôr.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM