Správy

Kremničania spisujú petíciu: Nepáči sa im krok autobusového dopravcu

Obyvatelia historického mestečka rozbehli proti rozhodnutiu dopravcu petíciu. K veci sa vyjadril aj primátor.

Ilustračný obrázok k článku Kremničania spisujú petíciu: Nepáči sa im krok autobusového dopravcu
Zdroj: Dnes24.sk

Po Banskej Štiavnici a Krupine bojujú za zachovanie priameho autobusového spojenia s hlavným mestom aj v Kremnici. Dopravca spoločnosť SAD Zvolen potvrdil, že od začiatku júla plánuje pozastaviť premávanie spojov na diaľkovej linke Kremnica – Bratislava.

,,Dôvodom pozastavenia spojov sú zvyšujúce sa náklady na prevádzku tejto linky," uvádza spoločnosť vo svojom stanovisku s tým, že je otvorená rokovaniam o možnostiach vzájomne prijateľného riešenia.

Primátor Alexander Ferenčík v tejto súvislosti uviedol, že obyvatelia mesta rozbehli proti rozhodnutiu dopravcu aj petíciu. ,,Spravíme pre to všetko, čo môžeme, ale konečné rozhodnutie nie je na nás," podotkol Ferenčík a zároveň poukázal na to, že mesto takisto ako vyšší územný celok nemôže na takýto typ dopravy doplácať.

Priame autobusové spojenie s hlavným mestom plánuje dopravca rušiť aj v Krupine či v Banskej Štiavnici. V oboch prípadoch argumentuje, že diaľkové spoje sú nerentabilné. Na spoločných rokovaniach sa zástupcovia týchto samospráv s dopravcom dohodli, že nateraz ostanú spoje zachované do septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM