Katarína Reiterová Správy

Kremnická Akropola neuspela, peniaze berie Štiavnica

Verejnosť svojim hlasovaním rozhodla, že peniaze z projektu Nadácie SPP pôjdu aj do Súkromnej Základnej školy v Banskej Štiavnici. Tá získala 4 480 eur na vzdelávací program environmentálnej výchovy. Kremnický skatepark v hlasovaní neuspel.

Ešte v lete sme vás informovali, že Nadácia SPP spustila projekt, do ktorého sa zapojilo aj kremnické kino Akropola. Za peniaze, presnejšie za 8 550 eur, chceli vybudovať skatepark v blízkom okolí budovy kina. Verejnosť svojim on-line hlasovaním mohla podporiť aj tento projekt, z regiónu však mohlo uspieť len 10.

Zapojila sa aj škola v Štiavnici

Do spomínaného projektu sa zapojilo aj Občianske združenie BAKOMI, ktoré je zriaďovateľom Súkromnej základnej školy v Banskej Štiavnici. Pre svojich prvákov chceli za peniaze z projektu vytvoriť a realizovať vzdelávací program environmentálnej výchovy, ktorý bude priamo a úzko spojený s miestom, kde žijú.

Získali 1 325 hlasov

Občianske združenie BAKOMI na projekt „Malí chránia kúsok. Keď vyrastú ochránia kus“ získali vďaka 1 325 hlasom sumu 4 480 eur.

Deti sa budú sami podieľať na čistení prírody, identifikovať odpadky a experimentovať s nimi. Cez zážitok objavia a uvedomia si environmentálne riziká, ktoré odpadky v prírode so sebou prinášajú. Takýmto spôsobom sa bude pestovať vzťah detí k okoliu, rozvíjať ich povedomie o životnom prostredí, budú sa viesť k aktívnemu prístupu a aktívnej ochrane prírody od útleho veku,“ obsahuje projekt.

SPP, Nadácia SPP a EkoFond rozdajú vďaka programu SPPoločne sumu spolu 320 000 eur. Do tohto programu sa prihlásilo až 700 projektov, do verejného on-line hlasovania vybrali 240 z nich. Projekty mohli získať finančný príspevok od 3 000 do 10 000 eur. O príspevok spolu 300 000 eur sa nakoniec podelilo 40 projektov s najvyšším počtom pridelených verejných hlasov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM