Martin Károly Rôzne

Kremnická matrika by sa mala presťahovať, ľudia sa sťažujú na chýbajúce súkromie

Kremnica 21. júna - Kremnická matrika by sa mohla v budúcnosti zo súčasných priestorov presťahovať, obyvateľom mesta sa totiž nepáči, že pri vybavovaní svojich záležitostí nemajú súkromie. "Matrika na Mestskom úrade v Kremnici je v spoločných pr

Táto požiadavka podľa jej slov vzišla od samotných obyvateľov mesta. „Keď prídu klienti vybavovať diskrétne záležitosti, tak nemôže sa zaistiť to, aby informácie zostali len medzi matrikárkou, prípadne zamestnankyňou, ktorá má na starosti evidenciu obyvateľstva, ale tým, že je to spoločná miestnosť, tak to počujú aj iní ľudia,“ vysvetlila.

Ako ďalej uviedla, na túto skutočnosť upozorňovala aj v minulom volebnom období. Mesto však požiadavke nevyhovelo s odôvodnením, že nemá iné priestory. Primátorka mesta Zuzana Balážová (nezávislá) priznáva, že podobne je na tom mesto aj dnes, vhodné priestory pre matriku však chce hľadať.

Fakt je ten, že tu teraz nemáme voľné miesta. Navyše máme ešte teraz vypratané aj mestské kultúrne stredisko, takže sme dosť stiesnení, ale budeme hľadať priestor,“ podotkla. Požiadavku Kremničanov však plne chápe a považuje ju za opodstatnenú.

Viem si predstaviť, že ak príde užialený človek zo smrti nejakého svojho blízkeho a pripravuje pohreb, tak by potreboval intímnejší priestor,“ dodala.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM