Správy

Kremnická radnica dostala ponuku: Kúpalisko za euro, čo na to primátor?

Mesto dostalo ponuku prevádzkovať známe kúpalisko za symbolickú cenu. Primátor Alexander Ferenčík naznačil, ako sa k nej radnica postaví.

Ilustračný obrázok k článku Kremnická radnica dostala ponuku: Kúpalisko za euro, čo na to primátor?
Zdroj: Dnes24.sk

Kremnická samospráva dostala ponuku prevádzkovať miestne termálne kúpalisko Katarína za symbolickú sumu jedno euro. Ponukou sa podľa primátora Alexandra Ferenčíka budú zaoberať mestskí poslanci na tzv. predzastupiteľstve. Podľa jeho názoru však mesto nie je schopné kúpalisko hospodárne prevádzkovať.

,,Táto ponuka prišla ako reakcia na náš dopyt, či bude kúpalisko tento rok v prevádzke. Ponuka ma síce príjemne zaskočila, ale je to dosť zložitý komplex vzťahov a odborností, ktoré sa tam vyžadujú," podotkol primátor.

Mesto podľa jeho názoru nemá kapacity na to, aby zabezpečilo bezpečnú prevádzku kúpaliska, s ktorou súvisia aj určité prípravné práce na sezónu. Navyše od čias, kedy bolo kúpalisko otvorené, sa podľa Ferenčíka zmenili hygienické a bezpečnostné predpisy. ,,S najväčšou pravdepodobnosťou mesto nie je na túto ponuku schopné reagovať a prevádzkovať kúpalisko," dodal primátor.

Téme sa budú venovať aj mestskí poslanci na tzv. predzastupiteľstve, ktoré predchádza riadnemu zasadnutiu mestského zastupiteľstva. To je naplánované na štvrtok 15. marca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM