Barbara Dallosová Správy

Kremnické kupko si uctilo darcov vstupom GRÁTIS počas celej sezóny: To sa u nás len tak nevidí!

Kremnické kúpalisko sa rozhodlo otvoriť svoje brány zadarmo tým, ktorí si to podľa majiteľa Jozefa Miča jednoducho zaslúžia. Kto pri vstupe na kremnickú Katarínu nemusí vyťahovať penaženku a ako je to v Žiari?

Ilustračný obrázok k článku Kremnické kupko si uctilo darcov vstupom GRÁTIS počas celej sezóny: To sa u nás len tak nevidí!

Slnečné lúče začínajú priostrovať a na sezónu sa pripravujú aj prevádzkovatelia kúpalísk v regióne. Už onedlho si pri vode oddýchneme na žiarskom plážovom kúpalisku i na termálnom kúpalisku v Kremnici. O tom, koľko kto za relax pri vode zaplatí, sme vás už informovali.

Lebo si to zaslúžia

Cenník kremnického kúpaliska sa však netýka držiteľov Janského plakiet za darcovstvo krvi. Práve plakety by mali byť zadosťučinením pre tých, ktorí sa rozhodnú dávať bez toho aby niečo dostávali. Aj napriek tomu sa ale majiteľ termálneho kúpaliska Katarína rozhodol darcov odmeniť i voľným vstupom. Inšpirovalo ho vraj to, že je sám patrí medzi darcov vzácnej tekutiny.

,,Podľa mojich informácií takéto zvýhodnenie pre držiteľov plakiet okrem nás nielen že nie je na žiadnom kúpalisku v regióne, ale asi ani na celom Slovensku. Ja som tiež darca takže mám na to svoj pohľad, vidím že na darcov, ktorí by si to skutočne zaslúžili, nikto nedbá. Takže z tohto titulu sme im chceli poskytnúť výhodu aspoň u nás na kúpalisku Katarína," približuje Mičo s tým, že držitelia plakiet mali takúto výhodu i v prechádzajúcich sezónach.

Odmeňovať chcú i v Žiari

Na žiarskom plážovom kúpalisku si držitelia ocenení za darcovstvo zaplatia ako ktokoľvek iný, podľa platného cenníka. Výhody v súčasnosti nemajú ani pri vstupe na mestskú plaváreň. Písali sme v článku: Július zo Žiaru zažil rozčarovanie: Daroval krv vyše 70-krát, nemá nárok ani na plaváreň

Po novom by ale podľa vedúceho kancelárie primátora mesta Martina Baláža mohlo byť všetko inak. ,,Pre darcov krvi pripravujeme systém odmien a zvýhodnení. Môžeme využiť napríklad zariadenia ktoré máme k dispozícii, teda práve plaváreň či plážové kúpalisko a dať im nejaké zľavy alebo voľné vstupy," hovorí o pripravovaných zmenách Baláž.

Podľa slov riaditeľky Slovenského červeného kríža (SČK) v Žiari nad Hronom Alice Jasenákovej by viacnásobní darcovia výhody určite ocenili a často sa na ne i pýtajú. ,,Bolo nám zo strany mesta prisľúbené, že nad nejakými výhodami pre darcov zo Žiaru sa už uvažuje. Určite si ich zaslúžia a ja sa bežne stretávam s tým, že sa na ne i pýtajú," povedala pre Žiar24 Jasenáková.

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Mobilný operátor zainvestuje do žiarskeho kúpaliska desaťtísíce eur: TOTO všetko má byť vynovené!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM