Barbara Dallosová Rôzne

Kremnické uličky zaplní húf bežcov: Všetko pre chorú Gabiku!

Kremničania i cezpoľní obujú v jarnú sobotu tenisky pre dobrú vec. Priložiť pomocnú ruku môže aj ten, kto nie je zrovna športový typ.

Ilustračný obrázok k článku Kremnické uličky zaplní húf bežcov: Všetko pre chorú Gabiku!
Zdroj: M. Kapšo

Beh, na ktorý sa nevydajú kvôli víťazstvu. Športová akcia Zabehni zdravie bude v historických uličkách Kremnice 12. mája písať svoj siedmy ročník. Bežci odštartujú popoludní priamo na Štefánikovkom námestí. Preteky sa vždy konajú s podtitulom mena toho, komu majú poputovať vyzbierané peniaze. Tento rok nesú názov Zabehni Gabike zdravie.

,,Gabika Hodulová je mladá slečna, pre ktorú budeme bežať tento ročník. Podobne ako vlani Barborka, aj Gabika trpí od narodenia ochorením DMO, ktoré je, bohužial, náročné vo všetkých stránkach, v neposlednom rade je to finančná stránka," vysvetľuje organizátor Martin Kapšo.

Ako ukázali predchádzajúce roky, bežci rozhodne majú srdce. Podľa Kapša sa v predchádzajúcich ročníkoch vyzbieralo pre zdravie a životy iných 12 000 eur. ,,Za to patrí všetkým bežcom aj nebežcom obrovské ďakujem, no na tomto čísle sa určite nechceme zastaviť," konštatuje organizátor s tým, že pri zrode akcie stála myšlienka, že nikdy nevieme, kedy budeme pomoc iných potrebovať my.

Zabehni zdravie každoročne vyláka do kremnických ulíc aj tých, ktorí si na bežeckú trať netrúfajú. Na námestí čaká návštevníkov občerstvenie, hudba a deň ukončí afterpárty v Pohostinstve Štroffek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM