Martin Károly Iné športy

Kremnickí reprezentanti Slovenska za snehom do Talianska

Slovenské reprezentačné tímy v bežeckom lyžovaní odcestovali v sobotných ranných hodinách na tréningový pobyt do mesta Santa Caterina v talianskych Alpách.

Ilustračný obrázok k článku Kremnickí reprezentanti Slovenska za snehom do Talianska
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Traja Kremničania

Medzi účastníkmi sú aj kremnickí lyžiari: junior Erik Urgela a pretekári do 23 rokov Martin Kapšo, David Brünn spolu s klubovým a reprezentačným trénerom Jozefom Brünnom.

„Hlavným cieľom tohto sústredenia je rozlyžovanie sa, dvojfázové tréningy musíme prispôsobiť vysokej nadmorskej výške (1740 mnm), a tak zatiaľ beháme v nižších tepoch,“ tréningový proces opisuje na sociálnej sieti facebook junior Urgela.

„Zatiaľ na tréningoch behávame pomalšie, po aklimatizovaní však prepneme na vyššie obrátky,“ dodáva.

Absolvujú FIS preteky

V talianskom alpskom stredisku lyžiari pobudnú pravdepodobne do začiatku decembra, tento víkend sa tam postavia do pretekárskej stopy v pretekoch FIS v šprinte voľnou technikou.

Pôvodným zámerom bolo absolvovať úvodné sústredenie zimy v rakúskom Obertilliachu, no ten je bez snehu. Taktiež Martin Kapšo plánoval s finančnou podporou Slovenskej asociácie univerzitného športu (SAUŠ) už 8. novembra vycestovať za tréningami do švajčiarskeho Davosu alebo talianskeho Livigna, no snehová „mizéria“ mu to neumožnila.

„Našim hlavným cieľom, tu v Taliansku, je pripraviť sa na novú sezónu, v ktorej budú našim hlavným cieľom majstrovstva sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov,“ predsezónnou prognózou uzatvára Erik Urgela.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM