Aktualizované Správy

Kremnickú školu čakajú novinky: Čo všetko žiakom ponúknu?

Základná škola chce zriadiť moderné učebné centrá, ktoré majú slúžiť žiakom naprieč všetkými ročníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Kremnickú školu čakajú novinky: Čo všetko žiakom ponúknu?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V základnej škole (ZŠ) Pavla Križku v Kremnici vzniknú štyri nové centrá učenia. Odborné učebne so špeciálnym materiálno-technickým vybavením škola zabezpečí z dotácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 61 301,28 eura.

Do augusta

„V našej škole vzniknú odborné učebne, ktoré v rámci projektu nazývame centrá učenia. Ide o jazykové, čitateľské, prírodovedné a pracovné centrum,“ uviedla riaditeľka školy Mária Slašťanová. Dodala, že celý projekt je postavený tak, aby poslúžil žiakom naprieč všetkými ročníkmi.

Aktuálne sa podľa riaditeľky uskutočňuje príprava verejného obstarávania, v celom rozsahu je projekt naplánované ukončiť do augusta tohto roku.

Čo všetko pribudne

V jazykovej učebni pribudnú nové počítače, nábytok i softvér na jazykové laboratórium. V čitateľskej učebni, ktorá bude slúžiť ako školská knižnica, okrem nového nábytku počítajú aj s interaktívnou tabuľou, tabletmi, novými e-knihami a veľkým súborom kníh od beletrie až po encyklopédie. Pracovné centrum bude slúžiť ako dielňa, okrem nástrojov žiaci budú mať k dispozícii aj rôzne stavebnice.

„Prírodovedné centrum bude slúžiť ako polyfunkčná učebňa na chémiu, fyziku a biológiu,“ vysvetlila Slašťanová. Škola nakúpi najrôznejšie učebné pomôcky od modelov cez súpravy na meranie a mikroskopy až po sety hornín a minerálov. „Pribudne aj interaktívna tabuľa a žiaci budú mať k dispozícii súbory na pokusy s vodou či pôdou na hodiny biológie,“ dodala Slašťanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Kremnice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM