Kremnica

Kremnický jarmok v plnom prúde: Čo ponúka tento ročník?

Centrum Kremnice privítalo tradičný jarmok. Akú tému a program zvolili organizátori tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Kremnický jarmok v plnom prúde: Čo ponúka tento ročník?
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk

V centre Kremnice je v piatok od ranných hodín rušno. Na Štefánikovom námestí sa koná 27. ročník Kremnického jarmoku. Okrem množstva predajcov sa môžu návštevníci podujatia tešiť aj na bohatý sprievodný program.

„Po vlaňajšom historickom námete sme sa tento rok zamerali skôr na folklórnu tému. Jarmok bude len jeden deň. Snažili sme sa ho vyplniť tak, aby mali ľudia program od rána až do neskorého večera,“ podotkla Hana Zlatošová z kremnického mestského úradu.

Okrem Štefánikovho námestia nájdu návštevníci podľa Zlatošovej stánky aj na Námestí SNP, kde bude tento rok aj gastro zóna. „Priestor pod hradbami na trávnatej ploche je veľmi pekný a príjemný, takže tam ľudia budú mať o to krajšie posedenie,“ podotkla Zlatošová.

Program organizátori zostavili od ranných hodín. Nechýbajú v ňom aktivity pre deti ako divadelné predstavenie či vystúpenie detského folklórneho súboru Dukátik. Na svoje si však prídu aj dospelí, vystúpi skupina Majerovci, folklórny súbor Podhradie z Turca či Gizka Oňová. „Vyvrcholením programu bude koncert speváčky Kristíny a afterpárty v kine Akropola pre mladých,“ dodala Zlatošová. Počas jarmoku nebude chýbať nebude ani tradičný Trh márností. Až do 18:00 pozývajú Kremnické strigy návštevníkov do veštiarne či na razenie mincí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM