Barbara Dallosová Samospráva

Kremnický poslanec Norbert Boldiš: 8 dôvodov, prečo kandidujem na primátora

Jesenné komunálne voľby sa blížia a ďalší z kandidátov na primátora Kremnice nám prezradil dôvody, prečo sa rozhodol o túto funkciu zabojovať. Pre mestského poslanca Norberta Boldiša je to premiérová kandidatúra na prvého muža Kremnice, v dôvodoch má ale jasno...

Ilustračný obrázok k článku Kremnický poslanec Norbert Boldiš: 8 dôvodov, prečo kandidujem na primátora
Zdroj: Dnes24.sk

Letné dni sa pomaly míňajú a voľby, v ktorých sa rozhodne, akí ľudia budú stáť na čelách miest sa blížia. V posledných komunálnych voľbách v roku 2010 získala najväčšiu podporu voličov Zuzana Balážová. Jej funkčné obdobie už však potrvá len niekoľko mesiacov a o primátorskú stoličku bojuje niekoľko ďalších kandidátov. Norbert Boldiš je jedným z nich a toto sú dôvody prečo sa rozhodol kandidovať:

  • Veľmi dôležitou bude spolupráca s poslancami, predstaviteľmi politických subjektov, podnikateľmi, mimovládnymi organizáciami, záujmovými spolkami a združeniami. Bez dokonalej spolupráce primátora a poslancov mestského zastupiteľstva to nikdy fungovať v meste nebude. Keď to bude fungovať podľa známeho mušketierskeho „Jeden za všetkých, všetci za jedného“ naplní sa moja predstava úspešného mesta.
  • Samozrejmosťou po dohode s mestským zastupiteľstvom bude obnovenie pravidelných verejných stretnutí s obyvateľmi mesta ako nástrojom priblíženia samosprávy občanov.
  • O snahu počúvať názor som sa snažil už aj ako poslanec, keď som inicioval obnovenie poslaneckej kancelárie. Výsledkom stretnutí s občanmi musia byť jasné kroky, ktoré povedú k čistejšiemu, krajšiemu a bezpečnému mestu.
  • Dôležitou je spolupráca s obcami v rámci mikroregiónu Kremnica a okolie a spoločné získavanie finančných prostriedkov zo štrukturálnych a investičných fondov Európskej únie.
  • Nesmiem zabudnúť na naštartovanie bytovej výstavby či už formou nájomných bytových domov alebo individuálnej výstavby.
  • Vytváranie podmienok pre rozvoj cestovného ruchu v centre mesta je predpokladom rozvoja spoločenského a kultúrneho života. Výsledkom realizácie uvedených myšlienok bude samozrejme aj vznik nových pracovných miest.
  • Popri tomto všetkom je nutné pamätať na tradície baníkov a minciarov – otcov nášho mesta.
  • Na záver mi dovoľte poznamenať, že ma na cestách po Slovensku veľmi mrzí keď počujem že Kremnica je stále zaspatá. Nechcem dávať prázdne sľuby, ani bombastické vyhlásenia, nechcem vymýšľať vymyslené, chcem využiť skúsenosti iných pre dobro mesta a spolu s občanmi a poslancami zastupiteľstva Kremnicu zobudiť.

Prečítajte si aj dôvody ďalších kremnických kandidátov:

Vladimír Hudec: 8 dôvodov, prečo opäť kandidujem

Kremnický poslanec Marián Vojtko: 3 dôvody, prečo opäť kandidujem!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM