Barbara Dallosová Kultúra

Krumpľový festival: Pozrite si KOMPLETNÝ PROGRAM netradičnej zemiakovej parády!

Šúľance, pirôžky, placky, bramoračka, zemiakové lupienky, hranolky, tyčinky... Nielen kopec pochúťok ale aj disciplíny ako zemiakový trojboj či hod krumpľom do diaľky vás čakajú na tejto netradičnej oslave jesene. Pozrite si kompletný program!

Ilustračný obrázok k článku Krumpľový festival: Pozrite si KOMPLETNÝ PROGRAM netradičnej zemiakovej parády!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ochutnáte zemiakové dobroty ako ich poznali naše staré mamy, ale aj ich moderné varianty. To všetko a ešte omnoho viac ponúkne už túto sobotu 27. septembra Krumpľový festival, ktorý sa bude konať v obci Svätý Anton. Toto zaujímavé podujatie pripravilo Mesto Banská Štiavnica v spolupráci s Historicko-umeleckou spoločnosťou Bojník.

,,Festival je tematicky vystavaný na tradičných prvkoch ľudovej kultúry, ale najmä na bežnom živote ľudí na vidieku, pre ktorých aj obyčajný zemiak a jeho zber predstavujú možnosť na oslavu ako vďaku za dobrú úrodu," hovorí Kamil Fojtík zo spoločnosti Bojník.

Hodovanie, ale aj súťaženie

Súčasťou festivalu bude aj zemiaková dielňa, kde si môžu zúčastnení vyrobiť postavičku, zvieratko alebo čokoľvek podľa vlastnej fantázie – samozrejme, zo zemiakov. Tri najlepšie práce budú ocenené.

Interaktívny program doplní Trojkrumpľový turnaj, kde si všetky vekové kategórie môžu vyskúšať očistiť zemiak na jednu šupu, jedenie bryndzových halušiek na čas či hod krumpľom do diaľky. Atmosféru dotvoria ľudoví remeselníci a folklórny súbor, ktorý sa postará aj o večernú tanečnú zábavu.

Program festivalu

  • 10:00 – Príprava jedál a interaktívne dielne
  • 12:00 – Najlepší výtvor zo zemiakov / vyhodnotenie
  • 13:00 – Trojkrumpľový turnaj (jedenie halušiek, najdlhšia šupka, hod krumpľom)
  • 15:00 – Vyhodnotenie najlepšieho jedla z krumpľov
  • 20:00 – Krumpľová zábava

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM