Martin Károly Rôzne

Kultúrny dom v Slaskej má novú strechu

Slaská sa spamätáva zo živelnej pohromy, ktorá postihla náš región v auguste tohto roka. Svedči o tom aj nová strešná krytina na kultúrnom dome. Pôvodnú totiž zničil ľadovec.

Výmena nebola plánovaná. Donútil nás k nej ľadovec, ktorý zničil väčšiu časť strechy,“ začína rozprávať starosta obce Slaská Daniel Gelien. Pôvodná krytina z eternitu bola poškodená natoľko, že ak by nedošlo k výmene, postupne by sa premočili steny tak, až by mohlo dôjsť k prípadnému zrúteniu stropu. „Výmena sa začala 20.augusta a skončila 17.septembra tohto roku,“ dodáva ďalej starosta.

Celý projekt realizovala obchodná spoločnosť, ktorá uspela v rámci verejného obstarávania. „Hlavnými kritériami bola cena a časová lehota na vykonanie diela,“ vyratúva Gelien požiadavky na výber spoločnosti, ktorá mala dielo zaobstarať. Keďže starosta vedie obec otvoreným prístupom, o čom sme vás i na našej stránke už informovali, názov spoločnosti spolu s obsahom zmluvy sú sprístupnené na domovskej stránke obce pre širokú verejnosť.

Tabu pre Geliena nie sú ani finančné náklady, ktoré si výmena vyžiadala: „Náklady na dielo boli 17 tisíc eur, necelých 13 tisíc bolo viazaných na obecnom účte z dotácie Ministerstva financií z minulého roka a zvyšné prostriedky boli uvoľnené z rozpočtu obce.

Výmena strechy, aj keď neplánovaná, bola jednou z mnohých rekonštrukčných prác, ktorú Kultúrny dom v Slaskej za posledné roky podstúpil. Okrem nej sa môže popýšiť novými oknami, vstupnými dverami, fasádou či toaletami: „V budúcnosti bude nevyhnutné vykonať rekonštrukciu podlahy, javiska a zabezpečiť výmenu stropných svetiel,“ hovorí starosta na záver.

Katarína Pružinová

Slaska strecha
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM