Barbara Dallosová Správy

Kúpaliská v žiarskom regióne finišujú s prípravami: Poznáme termíny otvorenia

Slnečné lúče začínajú priostrovať a všetci sa tešíme na relax pri vode. Zdá sa, že na kúpaliskách v regióne si ho doprajeme už onedlho. Čítajte, kedy by mali otvoriť svoje brány.

Ilustračný obrázok k článku Kúpaliská v žiarskom regióne finišujú s prípravami: Poznáme termíny otvorenia
Zdroj: TASR

Žiarske plážové

Plážové kúpalisko v Parku Štefana Moysesa je obľúbeným miestom kde tráviť horúce letné dni, a to nielen pre Žiarčanov, ale i ľudí zo širšieho okolia.

Pred minuloročnou sezónou prešlo kúpalisko rekonštrukciou. Okolo celého bazéna pribudla zámková dlažba a zábradlia, ktoré ľudí navigujú tak, aby do bazéna vstupovali len cez štyri na to určené brodiská. Žiarčania si tiež rýchlo obľúbili možnosť priplatiť si ležadlo na komfortné leňošenie priamo pri bazéne.

V súvislosti s tohtoročnou otváračkou sa zatiaľ skloňujú dva termíny. ,,Ešte uvidíme aj podľa počasia, ale zvažujeme dátumy 11. jún alebo 18. jún, oba dni sú soboty," uviedol pre Žiar24 Peter Jagoš zo žiarskych Technických služieb.

Kremnická Katarína

Termálne kúpalisko Katarína je vychýrené svojou liečivou vodou, ktorú poznali už kremnickí baníci. Areál má celkom päť bazénov a reštauráciu s terasou, ktorá v horúčavách poskytne návštevníkom chládok.

Ako avizoval majiteľ kúpaliska Jozef Mičo, Katarína by mala štartovať sezónu v polovici júna. ,,Určite by sme chceli využiť už nejaké pekné júnové víkendy. Ak bude pretrvávať ten trend, že leto prichádza skôr, predpokladám, že otvoríme niekedy okolo 15. júna,„ uviedol s tým, že prípravy na sezónu prebiehajú už dlhšie: ,,Už teraz sme na 90 percent pripravení, len doladíme nejaké drobnosti,“ dodal Mičo.

Sklené Teplice

Ďalšie obľúbené kúpalisko s termálnou vodou sa nachádza v neďalekej kúpeľnej obci. Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach je pod správou obce.

Ak nezúraduje počasie, aj teplické kúpalisko sa chystá štartovať sezónu v polovici mesiaca. ,,My otvoríme 17. júna, teda v piatok," upresnil starosta obce Ľubomír Meliš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM