Barbara Dallosová Rôzne Správy

Kým nie je zimák... Na žiarskom sídlisku vzniklo klzisko

Zakorčuľovať či zahrať hokej si v Žiari môžete, aj ak neveríte prírodnému ľadu na ramene. Klzisko vzniklo pod oknami panelákov.

Ilustračný obrázok k článku Kým nie je zimák... Na žiarskom sídlisku vzniklo klzisko
Zdroj: TASR

Zimný štadión v meste chýba roky, to by sa ale malo zmeniť už onedlho. Rekonštrukcia športového stánku prebieha už niekoľko mesiacov a radnica avizuje otvorenie na jar tohto roka. Žiarčania si teda odkrúcajú poslednú zimu bez zastrešenej ľadovej plochy.

Korčuľovať sa či zahrať si hokej sa ale dá i inak. Obľube sa každoročne teší veľká plocha mŕtveho ramena pri Hrone. Po novom majú možnosti aj tí, ktorí neveria prírodnému ľadu, alebo sa im nechce trepať na koniec mesta.

Samospráva pre Žiarčanov vytvorila ľadovú plochu na ihrisku, ktoré je súčasťou oddychovej zóny na Hviezdoške. Ako vysvetľuje vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, ihrisko sa začalo polievať vodou už cez víkend, ešte sa však nepočítalo s výdatným snežením, ktoré na mesto udrelo v pondelok (28.1.).

,,Vytvorili sme tam ľadovú plochu na ihrisku. Samozrejme, po tomto hustom snežení ju bude treba od snehu upratať, Technické služby sú ale aktuálne plne zamestnané údržbou v meste," ozrejmil Baláž s tým, že ľad môžu od snehu očistiť i dobrovoľníci, ktorí by chceli zakorčuľovať už teraz.

Klziská v meste nie sú v Žiari nad Hronom novinkou. V minulosti sa korčuľovalo aj na námestí, v posledných rokoch boli ľadové plochy vytvorené napríklad v areáli prvej základnej školy, či práve na spomínanej Hviezdoške.

Pozrite si video spred pár rokov, keď vzniklo klzisko priamo pri jednej zo žiarskych základiek.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM