Samospráva

Nový futbalový štadión sa bude otvárať vo veľkom štýle: Poznáme dátum!

Poslanci odklepli balík peňazí na slávnostné otvorenie zrekonštruovaného futbalového štadiónu v Žiari nad Hronom. Pôjde vraj o celodenné podujatie. To však nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Nový futbalový štadión sa bude otvárať vo veľkom štýle: Poznáme dátum!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Finančné prostriedky na slávnostné otvorenie futbalového štadióna, na kúpu lanovej dráhy v Parku Štefana Moysesa či rozšírenie verejného osvetlenia odsúhlasili žiarski mestskí poslanci na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva v 2. zmene rozpočtu mesta na rok 2017.

Na slávnostné otvorenie futbalového štadióna chce dať mesto 13.000 eur. Podľa primátora Petra Antala by malo byť ísť o veľkolepé otvorenie, no detaily zatiaľ konkretizovať nechcel. „Myslím si, že pre ľudí to bude zaujímavé a chceme, aby kapacita bola na otvorení naplno využitá a aby si ľudia užili to, čo tam pripravíme,“ priblížil s tým, že by malo ísť o celodennú akciu.

Slávnostné otvorenie by sa malo konať 25. júna tohto roka.

V 2. zmene rozpočtu poslanci zvýšili aj rozpočtové prostriedky v podprograme Mestské objekty, a to o sumu 10.000 eur v súvislosti s vybudovaním lanovej dráhy v Parku Štefana Moysesa. O 3500 eur zvýšili rozpočtové prostriedky v podprograme Verejné osvetlenie z dôvodu rozšírenia verejného osvetlenia v parku.

Poslanci odsúhlasili aj zvýšenie prostriedkov o sumu 80.000 eur v podprograme Riadenie projektov, a to na vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu mestskej krytej plavárne, protipovodňovej ochrany pri Lutilskom potoku a spoluúčasti na projekty z fondov Európskej únie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM