Barbara Dallosová Rôzne Správy

Letná otváračka sa blíži: Po starom žiarskom štadióne už ani stopy, FOTO

Čas do slávnostného otvorenia futbalového štadióna sa kráti a práce sa blížia ku koncu. Boli sme sa pozrieť, ako to na mieste vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Letná otváračka sa blíži: Po starom žiarskom štadióne už ani stopy, FOTO
11
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Spartakiádny štadión v žiarskom Parku Štefana Moysesa sa ešte minulý rok začal meniť na moderné športovisko. Stalo sa tak vďaka injekcii zo štátneho rozpočtu. V štátnom programe na obnovu futbalových štadiónov bol Žiar nad Hronom náhradníkom a dotáciu od Slovenského futbalového zväzu (SFZ) získal po tom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín. Výsledkom rekonštrukcie má byť moderný športový stánok s podmienkami pre hranie druhej ligy.

Výhľad z jednej z nových tribún
Výhľad z jednej z nových tribún / Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkolepé otvorenie

Práce realizuje mestská eseročka Technické služby a v areáli aj v týchto dňoch vládne čulý ruch. Pôvodne sa ako termín otvorenia skloňoval jún tohto roka. Mesto chcelo prepojiť dve významné udalosti – otvorenie dlho očakávaného štadióna a júnové Majstrovstvá Slovenska a Česka cestnej cyklistike.

Od plánu sa však upustilo a ako pred časom pre Žiar24 uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, oficiálne otvorenie spojené s programom a futbalovou exhibíciou plnou vzácnych hostí bude 16. júla.

Brána ako spomienka

Dve nové rozmerné tribúny so žltými sedadlami pútajú pozornosť už z diaľky, finálnu podobu dostáva i trávnik. Hoci na prvý pohľad sa môže zdať, že na mieste nezostane kameň na kameni, spartakiádny štadión bude aj po rekonštrukcii pripomínať pôvodná brána. Pri mohutnej kovanej bráne s výjavmi športovcov chce mesto v budúcnosti osadiť i tabuľu, pripomínajúcu pôvodné športovisko.

Pôvodná brána s obložením zostane zachovaná ako symbol starých čias.
Pôvodná brána s obložením zostane zachovaná ako symbol starých čias. / Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM