Barbara Dallosová Kultúra Rôzne

Letné kino v Žiari: PROGRAM, ktorý ponúkne plátno pod holým nebom

Filmové večery na čerstvom vzduchu sú počas leta populárne v mnohých mestách. V Žiari uvidíme celkom šesť filmov na dvoch miestach.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Žiari: PROGRAM, ktorý ponúkne plátno pod holým nebom
Zdroj: TASR

Aj toto leto sa počas teplých letných večerov niekoľko filmov presunie z kinosály na plátno v exteriéri. Žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) zverejnilo program tohtoročného letného kina.

Premietania sú rozdelené do dvoch blokov, v prvom sa bude kino konať na schodoch pred MsKC, ďalší blok filmov si Žiarčania pozrú v letnom pavilóne na Námestí Matice slovenskej. Vstup na všetky premietania je zdarma.

Kino na schodoch

  • Utorok 3. júla o 21:00 hod. – Manžel na hodinu – Manžel na hodinu je pokračovaním úspešnej českej komédie z roku 2014 Hodinový manžel. Sleduje ďalšie osudy štvorice hráčov vodného póla z Nymburku, ktorí začali pracovať ako hodinoví manželia – Milana, Honzu, Jakuba a Kryštofa.
  • Streda 4. júla o 21:00 hod. – Špunti na vode – Rodičia bratov Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystajú zlatú svadbu. Z Kanady prilieta ich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratov napadne, že najlepšie by bolo vyraziť za rodičmi na kanoe po rieke iba v trojici, tak, ako za starých čias. Ibaže od vtedy sa čo-to zmenilo. Napríklad, že Igor a Dávid sú ženatí a majú deti…

Kino na námestí

  • Utorok 24. júla o 21:00 hod. – Baba z ľadu – Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovelá Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa doteraz krútil výhradne okolo jej synov), neviest a vnúčat. Príbeh rozkrývajúci neľahké vzťahy medzi tromi generáciami prináša nádej, že život môžete vziať do vlastných rúk v akomkoľvek veku.
  • Streda 25. júla o 21:00 hod. – Hurvínek a kúzelné múzeum – Legendárni hrdinovia, ktorých dobre poznáte, tentoraz prichádzajú v animovanej komédii pre celú rodinu. Filmový príbeh Hurvínek a kúzelné múzeum ponúka úplne nové dobrodružstvo…
  • Utorok 25. augusta o 21:00 hod. – Ako sa zbaviť nevesty – Predsvadobná komédia z dielne českých tvorcov s hviezdnym obsadením. V spleti bizarných charakterov nechýba okrem modernej a dynamickej hlavnej hrdinky zlomyseľná švagrová, šibnutý operný či futbalový tréner v podaní Matěja Rupperta.
  • Streda 22. augusta o 21:00 hod. – Dvojníci – Príbeh dvoch mužov, ktorí sú si podobní ako vajce vajcu, ale povahou a životnými osudmi sú odlišní ako deň a noc. Nikdy sa nevideli, nemajú ani tušenia o vzájomnej existencii, a aj by to tak zostalo, nebyť jednej „náhody“…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM