Barbara Dallosová Basketbal

Líder súťaže dal Žiarčanom poriadne zabrať: Tréner hovorí o žilinskom komplexe

Chyby v obrane, niekoľko stratených lôpt aj kŕčovitá hra. Naši mladší žiaci v sobotu (17.01.2015) privítali Žilinčanov na domácej pôde, tí ich ale poriadne potrápili. Pozrite, ako to dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Líder súťaže dal Žiarčanom poriadne zabrať: Tréner hovorí o žilinskom komplexe
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarske basketbalové nádeje sa v sobotu poriadne zapotili. Hoci súper bol tvrdý oriešok, to, čo Žiarčanom rozhodne nechýbalo, bola vytrvalosť.

Ťažký začiatok

Chlapci vstúpili do prvého zápasu s veľkou snahou súpera konečne poraziť. Podľa slov trénera im ale zviazala ruky možno práve prílišná snaha.

,,Urobili hneď niekoľko chýb v obrane, stratili aj pár lôpt pri rozohrávke a dovolili súperovi vytvoriť si náskok o 10 bodov. Potom sa trochu uvoľnili a začali hrať basketbal. Stále však pôsobili kŕčovito a to najmä v útoku. V druhom polčase sme zlepšili hru v útoku, ale v momentoch, keď sa už zdalo, že by sme mohli zápas otočiť, opäť sme stratili pár lôpt a tak sme vlastne dovolili súperovi udržať si svoj náskok až do konca zápasu," hovorí o neľahkom štarte stretnutia tréner Július Kucej.

Ako na hojdačke

Do druhého zápasu nastúpili chalani opäť s odhodlaním vyhrať. Začali so svojou nátlakovou hrou a nedovolili súperovi hrať rýchly basketbal. Prvú štvrtinu sa im podarilo vyhrať s výsledkom 21:13. Potom sa čiastočne uspokojili a zvoľnili v nasadenom tempe.

Súper sa však bránil dôsledne a Žiarčania začali opäť strácať lopty. O náskok do polčasu prišli. V druhom polčase sa ale znovu otriasli, vyvarovali sa zbytočných chýb a ukázali naozaj pekný basketbal.

Hra plná zvratov však priala viac Žilinčanom. Akonáhle začali chalani dúfať vo víťazstvo, karta sa obrátila. ,,Keď sa zdalo, sa že víťazstvo máme na dosah, v kľúčových momentoch sa chalani sa nedokázali presadiť v útoku ani na viac pokusov. To spôsobilo, že znervózneli a vzápätí urobili chyby v obrane, ktoré súper hneď využil a v priebehu dvoch minút nás vlastne porazil, keď nám ušiel na rozdiel 12 bodov. Posledné dve minúty si zahrali všetci chlapci a aj napriek tomu že sme prehrali o 20 bodov, priebeh zápasu tomu vôbec nenasvedčoval," hodnotí Kucej.

Žilinskému komplexu sa treba postaviť

Za najväčšie pochybenia Žiarčanov v oboch zápasoch považuje tréner množstvo stratených lôpt hlavne pri rozohrávke, nepresných prihrávok a nepremenených šancí v útoku. Zároveň však zdôrazňuje, že práve Žilina je jeden z najťažších súperov.

,,Napriek všetkému musím všetkých chlapcov pochváliť za bojovnosť. Treba brať do úvahy, že súper je úradujúci majster SR a hrá paralelne aj žiakov. Verím však, že sa nám podarí postúpiť na majstrovstvá kde Žilinu konečne zdoláme. Tomu podriadime najbližšie mesiace tréningu aby sme sa konečne zbavili nášho tzv. žilinského komplexu," dodáva tréner.

Výsledky

  • BK MŠK Žiar nad Hronom : MBK Victoria Žilina 35:43 (16:26)

    Body: Kucej, Golebiowski 8, Kret 7, Grochal 5, Novák 4, Truben 2, Greguš 1

  • BK MŠK Žiar nad Hronom : MBK Victoria Žilina 54:74 (31:32)

    Body: Kret 16, Kucej, Novák, Golebiowski 8, Greguš 3, Barcík, Holic, Balogh, Truben, Švec 2, Grochal 1

Čítajte tiež:

Jediná baba v žiarskom basketbalovom tíme: S chalanmi sa viem aj pohádať, hovorí Emka (10)

Ukázali, že majstrami Slovenska nie sú náhodou: Žiarski basketbalisti si okrem výhry odniesli aj niečo navyše!

Postavili sa jednému z najťažších súperov: Kto komu dal na frak?
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM