Martin Károly Rôzne

Lístky na stanici predávajú umelci, ľudí za cesty odmenia grafikou

Uprednostniť prepravu vlakom pred inou dopravou je cieľom projektu občianskeho združenia Štokovec, ktoré už niekoľko rokov vyvíja svoje aktivity na banskoštiavnickej železničnej stanici. Združenie, ktoré sa v týchto dňoch stalo v meste novým predajco

V praxi to bude fungovať tak, že cestujúci si kúpi napríklad desať vlakových lístkov na určitú trasu a na ďalšiu cestu dostane originálny lístok a upomienkovú signovanú grafiku,“ uviedla pre TASR zástupkyňa OZ Štokovec Zuzana Bodnárová. Tak sa zviditeľní nielen samotná stanica, ale aj práca združenia a mladých umelcov.

Cestujúci si v pokladni na stanici môžu okrem lístkov kúpiť aj pohľadnice Banskej Štiavnice, rôzne umelecké časopisy a katalógy.

Cestujúci kúpou lístka navyše prispievajú na činnosť umeleckého centra, ktoré rezidenciami našich a zahraničných výtvarníkov približuje súčasné umenie verejnosti.

Podľa Bodnárovej združenie je momentálne pred rokovaním so Železnicami Slovenskej republiky o dlhodobom prenájme celej stanice. Jedným z návrhov združenia je aj to, že sa bude podieľať na jej obnove.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM