Martin Károly Rôzne

LUČENEC: Mestskí policajti odchytávali psov, ktorí napadli dve deti

Lučenec 17. januára – Mestskí policajti museli v časti Parný mlyn v Lučenci odchytiť desať psov, ktoré napadli dve malé deti. Náčelník mestskej polície (MsP) Milan Pješčák navrhuje neočkovaných psov bez majiteľov utratiť.

Lučenskí policajti asistovali uplynulý týždeň veterinárovi, ktorý sa postaral o odchyt túlavých psov pohybujúcich sa v Parnom mlyne. Desať psov skončilo v útulku. „Sťažovali sa nám občania bývajúci v tejto časti, že sa boja chodiť po ulici, pretože hladní psi na nich útočia. Jedno dieťa dokonca pohrýzli a druhému zahryzli do nohavíc,“ povedal TASR náčelník MsP.

Podľa jeho slov sa psi v Parnom mlyne nekontrolovateľne rozmnožujú a po Vianociach ich tam odnášajú aj niektorí občania. Podobná situácia je aj v Rapovskej križovatke a Opatovej. „Tri šteniatka nechali ľudia aj u nás na stanici. Umiestnili sme ich v útulku, ktorý je však v týchto dňoch už preplnený,“ uviedol Pješčák s tým, že túlaví psi sa môžu nakaziť aj besnotou, keďže nie sú zaočkované a blízko mesta sa pohybujú besné líšky.

Náčelník navrhuje, aby sa psi bez majiteľov a bez očkovania, ktoré voľne behajú po uliciach utrácali. „Viem, že je to nehumánne a ochranári zvierat sú proti, no iné riešenia zrejme nie je,“ domnieva sa.

Mestská polícia chce upozorniť majiteľov psov, aby nenechávali svojich domácich miláčikov voľne behať po uliciach, lebo by ich mohla MsP odchytiť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM