Martin Károly Krimi

Lučenec: Policajti počas naháňačky drogového dílera museli aj strieľať

Lučenec 25. marca - V Lučenci sa v stredu 24. marca strieľalo. Policajti spolu s colníkmi naháňali 39-ročného Ivana K., ktorý je podozrivý z drogovej trestnej činnosti.

Páchateľ unikal mužom zákona na Škode Felicii po Partizánskej ulici. Narazil do služobného auta Colnej správy so zapnutým výstražným svetelným znamením, ktoré mu skrížilo cestu, aby mu zabránilo v úniku. Pred nárazom vyskočili zo služobného auta dvaja policajti z pohotovostného policajného útvaru, ktorí boli označení nápisom polícia a kričali na neho, aby stál.

Páchateľ na výzvy nereagoval a prednou časťou auta narazil do obidvoch policajtov, ktorých prehodilo cez prednú kapotu. Jeden z policajtov začal do páchateľovho auta strieľať zo služobnej zbrane. Muž aj napriek tomu unikol a s vozidlom smeroval do obce Vidiná. Po šiestich kilometroch od miesta činu sa policajtom podozrivého podarilo zastaviť. Muži zákona utrpeli pomliaždeniny v oblasti kolien a členkov a pomliaždenie rúk, z ktorých sa budú liečiť približne týždeň.

Páchateľ počas služobného zákroku utrpel strelné poranenia dolnej končatiny a odreniny s dobou liečenia tri týždne. Vyšetrovateľ už obvinil 39-ročného Ivana K. z Lučenca zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Pri ohliadke jeho vozidla sa našli dva vrecúška s neznámou bielou látkou. Počas domovej prehliadky v mieste prechodného bydliska obvineného objavili policajti krátku guľovú zbraň a pomôcky na užívanie a distribúciu drog. Zaistené látky aj zbraň boli zaslané na expertízne skúmanie. Obvinený muž bol v minulosti päťkrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Vyšetrovateľ začal v tomto prípade aj trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

„Policajná akcia, počas ktorej došlo k streľbe, z operatívnych dôvodov prebiehala v obytnej zóne. Polícia v Lučenci sa ospravedlňuje občanom bývajúcim na Partizánskej ulici a v blízkom okolí za nepríjemnosti a rušenie nočného pokoja, ktoré im spôsobili policajným zákrokom,“ vyjadrila sa pre TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM