Martin Károly Futbal

Lutilský turnaj s Jozefom Čapkovičom

V nedeľu 4.júla sa uskutočnil už 19.ročník futbalového turnaja v Lutile. Vzácnym hosťom podujatia bol známy československý futbalový reprezentant Jozef Čapkovič.

Turnaja sa zúčastnili okrem domáceho ďalšie tri mužstvá – Žiar nad Hronom – Ladomerská Vieska, Lovča a z východného Slovenska pricestoval aj tím Čaňe. „Jedným zo sponzorov klubu je aj pán Jozef Vereš, ktorý podniká v lutilskom katastri a máme s ním priateľské vzťahy, takže sme pozvali Čaňu na turnaj,“ hovorí riaditeľka turnaja Eva Hromádková. Po prvýkrát sa na turnaji žrebovala aj tombola a zúčastnil sa ho čestný hosť: „Stretnutie s pánom Čapkovičom sprostredkovali bratia Hrčkovci z Lutily, ktorí pískajú prvú futbalovú ligu,“ reagovala Hromádková na prítomnosť známeho futbalistu.

Manželku mám zo Zvolena, takže som to nemala ďaleko a som rád, že ma bratia Hrčkovci pozvali, pretože rád chodím medzi ľudí,“ odpovedal Čapkovič na otázku, čo ho spája s týmto krajom. V súčasnosti pracuje ako delegát Slovenského futbalového zväzu: „Mojou úlohou je starať sa o čistotu a bezpečnosť na jednotlivých zápasoch.“ Keďže momentálne ešte stále celý svet žije v očakávaní víťaza Majstrovstiev sveta vo futbale, zaujímal ma nás názor bývalého reprezentanta na účinkovanie našich na turnaji: „Ja pokladám za veľký úspech, že sme sa vôbec na majstrovstvá dostali a že sme postúpili cez Talianov bola náhoda, ale veľmi dobre sme hrali. Celkovo je to veľký úspech.“ Čapkovičovym osobným favoritom je Španielsko, no na celkové víťazstvo tipuje mužstvo Nemecka alebo Holandska.

Na budúci rok nás čaká jubilejný 20.ročník a určite sa budeme snažiť, aby sme turnaj ešte viac ozvláštnili,“ hovorí Hromádková na záver. Po celý deň si mohli návštevníci pochutnávať na tradičných špecialitách ako sú hurky, klobásy či guláš. Víťazom 19.ročníka sa po dramatickom nerozhodnom zápase, až po pokutových kopoch, stalo domáce mužstvo.

Konečné poradie:
1. Lutila
2. Žiar nad Hronom – Ladomerská Vieska
3. Čaňa
4. Lovča Najlepší strelec turnaja: Patrik Abrahám (Žiar)

Katarína Pružinová foto: KP

Turnaj Lutila
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM