Barbara Dallosová Správy

Lyžiarska sezóna v Kremnických vrchoch odštartovaná: Koľko zaplatíme za novoročnú lyžovačku?

Tohtoročná zima sa spočiatku tvárila skôr ako chladnejšia jeseň, v posledných dňoch je ale všetko inak. Zjazdovky sa pomaly zapĺňajú a milovníkom zimných športov konečne začína sezóna. Zisťovali sme, ako sú na tom Skalka a Krahule.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna v Kremnických vrchoch odštartovaná: Koľko zaplatíme za novoročnú lyžovačku?
Zdroj: TASR

Našinec nemusí za zimnými radovánkami cestovať ďaleko. V Kremnických vrchoch máme hneď dve lyžiarske strediská. Podľa prevádzkovateľov stredísk Skalka arena a SKI Krahule sú kremnické zjazdovky na lyžiarov pripravené.

Otvorili medzi prvými

Na Krahuliach sa lyžuje už niekoľko dní. A to aj vďaka novinke, ktorá dovoľuje zasnežovať už keď sú teploty na nule. Vďaka tomu sa tento rok historicky prvý raz na Krahuliach zasnežovalo už v novembri. Písali sme o tom TU.

,,My už fungujeme na sto percent. Na lyžovanie sú ideálne podmienky, teraz máme 30 centimetrov snehu. Tento rok sme vďaka novému spôsobu zasnežovania otvorili medzi prvými na Slovensku,„ hovorí Vladimír Urblík, prevádzkovateľ SKI Krahule. ,,Teraz počas sezóny je celodenný skipas pre dospelého za 21 eur, pre dieťa za 15. Neskôr ceny klesnú,“ dodáva Urblík.

Na niektorých miestach aj pol metra snehu

Ani prevádzkovateľ ďalšieho strediska sa na podmienky nesťažuje. ,,Niekde máme aj cez pol metra snehu, v najbližšej dobe budú spustené všetky vleky,„ hovorí Peter Hyža zo Skalka arena. Za skipas počas sezóny zaplatia lyžiari rovnako, ako na Krahuliach. ,,Momentálne je cena celodenného skipasu pre dospelého 21 eur, od 7.januára to bude 19 eur,“ hovorí o cenách Hyža.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM