Martin Károly Kultúra

Made in ZH

V stredu 16. novembra dostali žiarski umelci priestor na svoju prezentáciu v Mestskom kultúrnom centre /MsKC/. Okrem výtvarníkov a divadelníkov sa k slovu dostali aj speváci a tanečníci. Pozrite si video.

Som veľmi rada, že na vernisáži a na divadelnom predstavení bola vynikajúca atmosféra a že sme mohli opäť oceniť významné osobnosti žiarskej kultúry,“ komentuje večer žiarskych umelcov Alena Kršiaková, poverená riadením MsKC.

V stredu bol Zlatým klincom ocenený „amatérsky regionálny historik“ Richard Kafka, spisovateľka Katarína Gillerová a „remeselníčka roku“ Blažena Kriváková, ktorá si toto ocenenie prevzala v tomto roku od Vidieckeho parlamentu. Ceny odovzdával žiarsky viceprimátor Peter Antal.

Na vernisáži prezentujú svoje diela traja žiarski výtvarníci. Dorota Sykorjaková sa vo výstavnej miestnosti predstavuje svojimi scénografickými prácami, Dominika Dodeková počítačovou grafikou a Roman Gašparík keramikou.

Divadelný súbor pri BBSK POS odohral svoju konverzačnú komédiu „Chodíte sem často?

V stredu večer nechýbal ani koncert mladých žiarskych hudobníkov v Estrádnej sále MsKC. Vystúpili Tahsatunga, Nová komunita, Asociallz Dance Crew, CHRISTMAS – víťaz City Fest Challenge 2011.

Foto a video: Peter Kováč http://peter-kovac.com/

Made in ZH
1
Galéria
Made in ZH
51
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM