Martin Károly Šport

Majstrovstvá Slovenska v plávaní: Takto zabojovali Žiarčania

Ostatné decembrové víkendy sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej republiky v plávaní. Nominovalo sa na ne 5 žiarskych plavcov. Ako sa darilo Alexovi Karkušovi, Martinovi Andreánskemu, Stanislave Sivičekovej, Kristíne Kminiakovej a Eme Barančokovej?

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska v plávaní: Takto zabojovali Žiarčania
Zdroj: Dnes24.sk

Počas troch decembrových víkendov sa konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v plávaní, na ktoré sa zo žiarskeho plaveckého oddielu svojimi časmi nominovali piati plavci. „V konkurencii takmer dvesto najlepších plavcov Slovenska sa snažili zaplávať čo najlepšie. Napriek tomu, že netrénujú toľko ako ich súperi, nemajú možnosť dvoj až trojfázových tréningov, podali výkony, za ktoré sa hanbiť nemusia,“ hovorí jedna z ich tréneriek Martina Bartková.

Trnava hostila juniorova aj mladších žiakov

Ako prvé sa konali majstrovstvá juniorov a seniorov v Trnave, na ktoré sa nominoval v troch disciplínach Martin Andreánsky. Najlepšie umiestnenie si vyplával v disciplíne 50m voľný spôsob, kde obsadil 31.miesto. O jedno miesto nižšie skončil v disciplíne 50m motýlik, v kraulovej stovke skončil 38. mieste.

Druhý decembrový víkend sa v Trnave konali majstrovstvá mladších žiakov, na ktoré sa v štyroch disciplínach nominovala Stanislava Sivičeková. Najlepšie sa jej darilo v disciplíne 400m polohový pretek, kde obsadila 8.miesto a v disciplíne 200m motýlik, kde skončila na 9.mieste. 16.miesto jej patrí v disc. 100m voľný spôsob a 18.miesto v disc. 50m voľný spôsob.

V Dolnom Kubíne bodoval Karkuš

Ako posledné sa uplynulý víkend v Dolnom Kubíne konali majstrovstvá starších žiakov, na ktoré sa nominovali traja plavci: Alex Karkuš v siedmych disciplínach, Ema Barančoková v piatich a Kristína Kminiaková v troch disciplínach. Najvyššie umiestnenie si vyplával Alex Karkuš, ktorý v disciplíne 200m motýlik obsadil 4.miesto. V kraulovej 50-tke obsadil 5.miesto, 9.miesto v disc. 100m znak a 10.miesto v motýlikovej stovke.

V ďalších troch disciplínach sa do prvej desiatky neprebojoval (11.miesto – 100m voľný spôsob, 14.miesto 200m voľný spôsob a 16.miesto 100m polohový pretek). Kristína Kminiaková bola naj&uac ute;spešnejšia v disciplíne 200m motýlik, v ktorej si vyplávala 6.miesto. 8.miesto obsadila v disc. 400m polohový pretek a 14.miesto motýlikovej stovke.

Ema Barančoková obsadila 12.miesto v disciplíne 100m motýlik, dvakrát 13.miesto v disc. 100m znak a 400m voľný spôsob, 16.miesto v disc. 50m voľný spôsob a 18.miesto v disc. 100m voľný spôsob.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM