Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Majstrovstvá v Žiari v plnom prúde: V nasadení sú desiatky policajtov

Cyklistický sviatok v Žiari odštartoval. Mesto lemujú kilometre zábran a ulicami svištia prví cyklisti.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá v Žiari v plnom prúde: V nasadení sú desiatky policajtov
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dnešným dňom odštartovali dlho očakávané Majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike v Žiari nad Hronom. Ako sa mnohokrát skloňovalo, z pohľadu mesta ide o najväčšiu udalosť, akú kedy hostilo.

V nedeľu až 80 policajtov

„Hoci majstrovstvá spôsobujú veľké dopravné obmedzenia, diváci majú možnosť vidieť českých a slovenských cyklistov, ktorí patria do svetovej špičky, na čele s Petrom Saganom,“ uviedol na otváracej tlačovke žiarsky primátor Peter Antal.

Bezpečnosť na trati zabezpečuje až osem kilometrov zábran. Tie museli do Žiaru putovať nielen zo Slovenska, keďže sme toľko nemali, ale do Žiaru sa priniesli z Čiech aj Poľska.

,,Dúfam, že obyvatelia mesta to pochopia a nakoniec sa z podujatia budú tešiť,“ uzavrel Antal. Pre lepšiu predstavu, počas prvého dňa sa na pretekoch podieľa 130 dobrovoľníkov a 47 policajtov, v nedeľu sa o bezpečnosť postará až 80 policajtov a 220 dobrovoľníkov.

Žiar nebol krokom do neznáma

Prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Prívara komentoval rozhodnutie o konaní majstrovstiev v roku 2017 nasledovne: „Keď vznikla dohoda o usporiadaní spoločného šampionátu v Žiari nad Hronom, nebol to úplne krok do neznáma. Organizovali sme tu už preteky Okolo Slovenska a veľakrát sa tu uskutočnil aj mládežnícky šampionát kadetov a juniorov. Cyklistika v Žiari nad Hronom žije, a to bola záruka pre nás, že to bude fungovať.“

Organizáciu vníma zatiaľ pozitívne: „Takú zanietenosť zo strany organizátorov som ešte nevidel, verím, že výsledok bude stáť za to,“ skonštatoval Prívara a jeho český kolega, prezident Českého zväzu cyklistiky Marián Štetina dodal: „Spoločné majstrovstvá sú aj vďaka Petrovi Saganovi vždy atraktívne. Diváci na Slovensku a dúfam, že aj českí diváci, budú spokojní. Naozaj sa máme na čo tešiť. Úroveň ide každým rokom vyššie a vyššie a ja prajem aj organizátorom, aby bol tento šampionát najlepší v doterajšej histórii.“

Zdroj: Dnes24.sk/Cyklistika2017.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM