Martin Károly Rôzne

Majzlík predstavil novú alternatívu mládežníckeho športu

Žiar nad Hronom - V utorok 25. októbra predstavil predseda Slovenskej asociácie športu na školách, Marian Majzlík, prezidentom športových klubov MšK novú alternatívu fungovania mládežníckeho športu v meste. Zúčastneným prezidentom sa nový model predb

Nový model, ktorý by mal fungovať v rámci občianskeho združenia, má podľa Majzlíka viacero výhod oproti súčasnému stavu. „Spájame v podstate tri cesty, teda školský šport, klubový šport a ponuka výchovy a vzdelávania,“ vysvetľuje Marian Majzlík, iniciátor utorkového stretnutia s prezidentmi klubov MšK. Tieto oblasti sa budú podľa Majzlíka prelínať. Ďalšiu výhodu vidí v tom, že občianskej združenie „Športové a vzdelávacie stredisko“ bude viac transparentné a demokratickejšie, ako súčasná podoba mestskej eseróčky MšK.

Súčasný konateľ MšK s.r.o. Norbert Nagy sa novej myšlienke, po dnešnom stretnutí s vedením mesta v zásade nebráni: „Je to pre nás nová situácia, nevieme k nej zaujať jednoznačné stanovisko, v každom prípade ak chce niekto pomôcť organizovanému mládežníckemu športu v meste, tak to je len dobre.“ Norbert Nagy sa stal konateľom MšK len v máji tohto roku, kedy vystriedal za pomerne dramatických okolností Jana Žiaka. /[link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.96178_MSK-sa-otriasol-v-zakladoch.141]MŠK sa otriasol v základoch[/link]/ V súčasnosti Nagy pripravuje nový organizačný poriadok a stanovy klubu.

Nové navrhované občianske združenie bude mať podľa Majzlíka napríklad koordinátora, ktorý pôjde s talentovaným dieťaťom na majstrovstvá okresu, kraja, resp. Slovenska. To, v súčasnej podobe MšK, aj podľa zúčastnených nie je vždy možné, keďže tréneri jednotlivých športov majú svoje zamestnania. Majzlík konkretizuje: „Viem, že talentované deti pôjdu aj na majstrovstvá sveta a budú úspešne reprezentovať Žiar a Slovesnko,

Norbert Nagy zatiaľ nechce komentovať to či je možné aby tieto dva subjekty fungovali paralelne. „Nemám dostatok informácií a je teraz predčasné o tom špekulovať,“ odpovedá konateľ mestskej eseróčky, Žiar24 oslovil aj predstaviteľov mesta, odmietli sa ale k problematike vyjadriť.

Na utorkovom stretnutí sa zúčastnilo 10 zo 16-tich prezidentov MšK. Väčšina vyjadrila predbežný súhlas so založením nového občianskeho združenia. Názory štyroch z nich nájdete aj v priloženom videu.

Mestský športový klub podľa výročnej správy zlučoval v roku 2010 zlučoval 16 športov a pracoval s rozpočtom vo výške takmer 143 tisíc Eur. Najväčším prispievateľom do tohto rozpočtu je mesto Žiar nad Hronom /82 985 Eur/, Ostatné zdroje má MŠK od sponzorov a z členských príspevkov.

/mak/

[color=#ff0000]­Súvisiace články

[link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.96178_MSK-sa-otriasol-v-zakladoch.141]MŠK sa otriasol v základoch[/link]

Majzlík predstavil novú alternatívu mládežníckeho športu
1
Galéria
nove OZ
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM