Barbara Dallosová Správy

Malí Kremničania sa pustili do čítania vo veľkom: Vydržali 6 hodín v kuse! FOTO

Že dnešné deti zaujíma viac sedenie pred televízorom či počítačom než knihy, sa snažila vyvrátiť viac než stovka malých Kremničanov. Tí si trúfli na šesťhodinový čitateľský maratón. Kremnica sa tak zapojila do projektu Čítajme si, ktorý sa snaží deti ku knihám opäť prilákať.

Ilustračný obrázok k článku Malí Kremničania sa pustili do čítania vo veľkom: Vydržali 6 hodín v kuse! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt Čítajme si, ktorý organizuje Linka Detskej istoty, písal tento rok (18.6.) svoj ôsmy ročník. Projekt vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Realizuje sa vždy 6-hodinovým čitateľským maratónom, na rôznych miestach Slovenska. Krstnou mamou projektu je slovenská prozaička, novinárka a scenáristka Oľga Feldeková.

Do projektu Čítajme si sa každoročne zapája niekoľko slovenských knižníc. Minuloročný rekord bol krásnych 37 063 detí, ktoré v celej krajine v tento deň otvorilo knihy. Tento ročník opäť zaplnil slovenské knižnice malými čitateľmi, medzi nimi i kremnickú knižnicu Jána Kollára.

A za účasť sa Kremnica rozhodne nemusela hanbiť. Na čitateľský maratón si trúfla viac než stovka detí.

,,V knižnici Jána Kollára Kremnica sa zapojilo 138 detí, maratón prebiehal od 9:00 do 15:00 hod. Deti prišiel podporiť aj primátor mesta Kremnica Alexander Ferenčík, ktorý sa deťom prihovoril a vo svojom príhovore vyzdvihol dôležitosť čítania," hovorí o nevšednom podujatí Radka Fillová z kremnickej knižnice.

,,Čitateľský maratón však odhalil aj to, kto doma otvorí knihu pravidelne a kto len sporadicky. ,,Pre čítajúce deti bol text knihy nový a bolo hneď poznateľné, kto z nich veľa číta," dodáva Fillová.

Nosy zaborené v knihách: Tak to vyzeralo v kremnickej knižnici
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM