Barbara Dallosová Rôzne

Mamičky zažili dvojnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa narodilo v Žiari

Dvojnásobnú radosť, ale i dvojnásobnú starosť prináša narodenie dvoch bábätiek naraz. Takéto pôrody sme zaznamenali v našom meste aj v poslednom období. Pozrite si, koľko dvojičiek prišlo na svet za uplynulý rok v žiarskej pôrodnici.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky zažili dvojnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa narodilo v Žiari
Zdroj: TASR

V období od 1.januára do 31.decembra 2014 sa v našom meste narodilo 153 detí (s trvalým pobytom v ZH). Rodičia pre svoje malé ratolesti vyberali skutočne rôzne mená. Top desiatku najobľúbenejších sme vám predstavili ešte vlani.

Mnohí rodičia sa však neváhali inšpirovať i zahraničnými kalendármi a siahali niekedy až po exotických menách. Aj v Žiari tak v minulom roku prišlo na svet niekoľko bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie práve obyčajným menom. Pripomeňte si najnetradičnejšie mená novorodencov v našom meste.

A ako to vlani u nás vyzeralo s dvojičkami? V roku 2014 sa v Žiari narodili dva takéto súrodenecké páry. A oba zmiešané. V januári prišli na svet Michal a Michaela. Braček z tohto súrodeneckého páru je pritom o tri minúty starší. V decembri sa zas narodili Daniela a Branislav, tu zase predbehla sestrička svojho brata, no len o jednu minútu.

Predošlý rok, teda rok 2013, bol však na dvojčatá bohatší. Svetlo sveta v žiarskej pôrodnici uzreli až štyri páry dvojičiek. A prevládali chlapci. Rodičia im vybrali takéto mená: Hugo a Oliver, Nicolas a Max, Marko a Alex a Dominika a Veronika.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM