Barbara Dallosová Samospráva

Kremnický poslanec Marián Vojtko: 3 dôvody, prečo opäť kandidujem!

Mariánovi Vojtkovi v posledných komunálnych voľbách uniklo primátorské kreslo len o neuveriteľných 5 hlasov. Ďalšie voľby nás čakajú už o pár mesiacov a Vojtko sa ide do boja pustiť opäť. Tu sú dôvody...

Ilustračný obrázok k článku Kremnický poslanec Marián Vojtko: 3 dôvody, prečo opäť kandidujem!
Zdroj: Dnes24.sk

Výsledok komunálnych volieb spred štyroch rokov bol naozaj kuriózny. Čítajte: V Kremnici vyhrala Balážová o 5 hlasov

Primátorského postu sa teda v roku 2010 ujala Vojtkova protikandidátka Zuzana Balážová. Po štyroch rokoch v úrade však prichádzajú ďalšie voľby. Vojtko už svoju kandidatúru ohlásil. Dôvodov vidí hneď niekoľko:

  • Tých 511 hlasov, ktoré som dostal v posledných komunálnych voľbách neberiem len ako číslo. Sú za nimi ľudia, ktorí mi dôverujú a tým ma zaviazali pracovať pre nich ďalej. Toto je jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol opäť kandidovať na post primátora mesta Kremnica.
  • Druhým dôvodom, ktorý bol pred štyrmi rokmi prioritným, je fakt, že ako poslanec, či občiansky aktivista som pre mesto pracoval niekoľko rokov, avšak kompetencie občana, či poslanca MsZ nie sú až také, aké má primátor mesta. A keďže chcem pre svoje mesto robiť ešte viac, môžem to dosiahnuť len z pozície primátora.
  • Ďalším a veľmi podstatným dôvodom je moja vízia zapojenia ľudí do správy vecí samosprávy. To by malo byť prioritou každého komunálneho politika – občana. Pred štyrmi rokmi som chcel, aby sa spoločnosť viac zapojila do správy vecí verejných. V poslednom volebnom období sa nám podarilo niekoľko krokov, ktoré viac otvorili samosprávu občanom (videozáznamy z rokovaní MsZ, obsadzovanie občanov do komisií MsZ, istú dobu aj ,,Priestor pre občanov", ako samostatný bod programu všetkých zasadnutí MsZ). V tomto trende je potrebné pokračovať, zmodernizovať prácu úradu, zjednodušiť prístup k informáciám a­.t.ď.

Spájať, nie rozdeľovať

Kandidát na primátora má ambíciu meniť aj spôsoby akými samospráva problémy rieši. ,,Mám pocit, že dnes sa v meste problémy riešia, až keď sú akútne. Nič nie je riešené koncepčne, čo sa prejavuje v rozporoch vo vedení mesta. Komunikácia viazne, riešenia sa nekonzultujú, chýba spolupráca a jednotnosť. Pozitívne je, že sa miestna spoločnosť dokázala spojiť a postaviť proti ohrozujúcej povrchovej ťažbe a používaniu nebezpečných chemikálií. Je však potrebné, aby sa dokázala spojiť aj pre pozitívny rozvoj svojho mesta, pre spoločné ciele vo všetkých oblastiach života mesta,„ hovorí Vojtko. ,,Primátor musí byť schopný ľudí spojiť a nie rozdeľovať,“ dodáva na záver.

O spomínaných problémoch s ťažbou v Kremnici sme písali v článku: Kremnické zlato: Župní poslanci sa zjednotili, predkladajú návrh proti ťažbe spoločne

Priniesli sme vám tiež článok o dôvodoch opätovnej kandidatúry žiarskeho primátora: Primátor Žiaru Peter Antal: 2 dôvody, prečo opäť kandidujem!

Viac o programe kandidáta nádete na jeho facebookovej stránke

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM