Barbara Dallosová Rôzne Správy

Matej (†24) pomáha aj z neba: Memoriál v jeho mene pre dobrú vec

Matej Tóth bojoval so zákernou chorobou a pomáhal s ňou bojovať i iným. Hoci už nie je medzi nami, v jeho mene sa deje dobro aj naďalej.

Ilustračný obrázok k článku Matej (†24) pomáha aj z neba: Memoriál v jeho mene pre dobrú vec
2
Galéria
Zdroj: archív M. Tótha

V septembri tohto roka zomrel po dlhom boji so zákernou chorobou mladý Kremničan Matej Tóth. Kto ho poznal, vie, že azda nikto sa nedokázal o svoj život pobiť viac než on.

Prvý raz ochorel ako osemnásťročný, vyliečil sa, rakovina sa však vrátila. Po úspešnej transplantácii kostnej drene Matej zvíťazil nad osudom druhý raz. Keď sa choroba ukázala opäť, bol znovu odhodlaný nedať jej šancu. To sa mu však nepodarilo. Matej bol známy aj ako organizátor charitatívneho turnaja Zasmečuj deťom zdravie, ktorého výťažok putoval na detskú onkológiu. Toto leto na ňom prvý raz chýbal.

V Banskej Bystrici tento rok chystajú charitatívne podujatie, ktoré bude zároveň Matejovým memoriálom. Už túto nedeľu (18.12. od 16:00) sa na bystrickom Námestí SNP bude konať akcia s názvom Onkopunč. Punč, ktorého cena bude dobrovoľná, bude rozdávať olympijský víťaz a Matejov menovec, chodec Matej Tóth.

Výťažok z podujatia poputuje na pomoc pacientom na Hematologickom oddelení Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM