Barbara Dallosová Rôzne Správy

Maturanti po opici: VIDEO žiarskych študentov inšpirované známou komédiou

Žiarski gymnazisti sa rozhodli pre únos triednej knihy v hollywoodskom štýle. O začudované pohľady okoloidúcich počas natáčania vraj nebola núdza...

Zdroj: YouTube.com

Maturanti sa každoročne predháňajú v originalite videí s únosmi triednych kníh. Študenti siahajú po rôznych námetoch, v obľube majú napríklad tie filmové. Týmto smerom sa tento rok vybrala aj oktáva z Gymnázia Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom.

Keďže maturanti končia osemročné štúdium, sú spolu dvakrát dlhšie, než bežní spolužiaci na strednej. Ako sami hovoria, to, že spolu strávil osem rokov, sa odrazilo aj na natáčaní videa. Zohratá partia dala dokopy 26 hláv a verdikt bol jasný – video v štýle amerického kasového trháku Vo štvorici po opici (The Hangover).

,,Kameraman Kajo Kozák bol oboznámený naším vyperličkovaným scenárom, avšak nerátal s tak dlhým natáčaním. Našťastie, komplikácií bolo minimum. No nechápavé pohľady okoloidúcich mnohokrát spestrili celý priebeh," hovoria pre Žiar24 maturanti, ktorí počas natáčania okrem iného napríklad ležali na kôpke na schodoch do starého kostola.

Oktávania nakrúcali na rôznych miestach – v priestoroch gymnázia, pri starom kostole, v kaviarni či na Šibáku. ,,Natáčanie na Šibáku vrcholilo okolo siedmej večer a my sme sa už nevedeli dočkať výsledku. Ale šľapať na Šibák sa nikomu nechcelo, tak sme sa tam vyviezli autami," priznávajú s úsmevom študenti a dodávajú, že s výsledkom sú viac než spokojní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM