Martin Károly Futbal

McDonald´s Cup: Futbalisti zo žiarskej Jednotky najlepší v kraji

V obrovskej konkurencii 139 škôl z banskobystrického kraja zvíťazili žiaci zo žiarskej ZŠ na Ul. Dr. Janského. V pondelok prebehlo, v poradí už šieste, Banskobystrické krajské kolo jubilejného 15. ročníka McDonald´s v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku McDonald´s Cup: Futbalisti zo žiarskej Jednotky najlepší v kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Do turnaja sa prihlásili futbalové tímy až z 970 základných škôl z celého Slovenska, z toho z Banskobystrického kraja to bolo 139 škôl. Patrónom majstrovstiev je jeden z najúspešnejších slovenských futbalistov Marek Hamšík, ktorý aktuálne hrá za taliansky klub SSC Neapol.

McDonald´s Cup vyhlasuje Ministerstvo školstva spoločne so Slovenským futbalovým zväzom a spoločnosťou McDonald´s, ktorá je generálnym partnerom turnaja.

Turnaj otvoril slávnostným výkopom Ronald McDonald a počas celého dňa si svoje sily zmeralo šesť futbalových tímov, víťazov obvodných kôl. V Banskobystrickom kraji sa do turnaja zapojilo 139 základných škôl.

V Banskobystrickom kraji zvíťazili veľmi šikovní hráči Základnej školy Dr. Janského v Žiari n/Hronom nad tímom zo Základnej školy z Hrochoťa. Na treťom mieste skončilo družstvo Základnej školy P. Dobšinského, Rimavská Sobota.

Do krajského kola postúpili futbalové tímy zo základných škôl:

  • ZŠ E. M. Šoltésovej, M. R. Štefánika 3, Krupina
  • ZŠ Dr. Janského 2, Žiar n/Hronom
  • ZŠ P. Dobšinského, Rimavská Sobota
  • ZŠ s MŠ Pionierska 2, Brezno
  • ZŠ s MŠ Tajovského 2, Badín
  • ZŠ s MŠ Pod kostolom 332/25, Hrochoť
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM