Barbara Dallosová Šport

MENÁ našich športovcov, ktorým sa dostalo veľkej pocty: Pozrite, koho všetkého medzi nimi nájdete!

Pri pohľade na tento zoznam pochopíte, že naše neveľké mesto sa môže pochváliť naozaj obdivuhodným počtom úspešných športovcov. Aha, kto všetko a za čo si vyslúžil ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku MENÁ našich športovcov, ktorým sa dostalo veľkej pocty: Pozrite, koho všetkého medzi nimi nájdete!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žiar nad Hronom už tradične oceňovalo jednotlivcov i kolektívy v športovej oblasti. Cenu z rúk primátora Petra Antala si prevzali desiatky talentov. Pozrite si celý zoznam ocenených i s úspechmi, za ktoré si cenu zaslúžili.

1. Neolympijské športy

Kategória: jednotlivci:

  • 1. Šimon Sečkár– Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom, súťaží v športovom zápase KUMITE a v súborných cvičeniach KATA v kategórii mladší žiaci. V športovom zápase KUMITE získal: 1. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska v Sabinove, 1. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch. V súborných cvičeniach KATA získal: 1. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska v Sabinove, 1. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch. Je členom reprezentácie Slovenska v mladších žiakoch.
  • 2. Timotej Gašpar – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v súborných cvičeniach KATA v kategórii mladší žiaci. V súborných cvičeniach KATA získal: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v Sabinove, 1. miesto v prvom kole Slovenského pohára v Bratislave

  • 3. Ester Šišková – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v súborných cvičeniach KATA mladšie žiačky. V súborných cvičeniach KATA získala: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v súťaži AGILITY, 3. miesto na Európskom pohári Slovakia Youth Open v Bratislave. Je členkou reprezentácie Slovenska v kategórii mladšie žiačky.

  • 4. Natália Rajčanová – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE kadetky. V športovom zápase KUMITE získala: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska družstiev v Trnave. Je členkou reprezentácie Slovenska v kategórii kadetky

  • 5. Veronika Viglašská – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii staršie žiačky. V športovom zápase KUMITE získala: 2. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 1. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 6. Patrícia Vanková – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii staršie žiačky. V športovom zápase KUMITE získala: 2. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 7. Zdenko Vanka – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii kadeti. V športovom zápase KUMITE získal: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 8. Viktória Snopková – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii staršie žiačky. V športovom zápase KUMITE získala: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 9. Erik Sklenka – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii dorastenci. V športovom zápase KUMITE získal: 2. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 10. Viktória Pavlová – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v súborných cvičeniach KATA v kategórii staršie žiačky. V súborných cvičeniach KATA získala: 3. miesto na majstrovstvách Slovenska v Sabinove.

  • 11. Aris Nikolas Čela – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii starší žiaci. V športovom zápase KUMITE získal: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 1. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 1. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 12. Karin Hanáková – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii staršie žiačky. V športovom zápase KUMITE získala: 3. miesto na majstrovstvách Slovenska v Sabinove, 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 2. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch

  • 13. Martina Tatárová – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii juniorky. V športovom zápase KUMITE získala: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 1. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch. Je členkou reprezentačného výberu Slovenska.

  • 14. Nina Jelžová – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii juniorky. V športovom zápase KUMITE získala: 1. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 2. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 2. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch. Je členkou reprezentačného výberu Slovenska.

  • 15. Milan Laurov –Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii juniori. V športovom zápase KUMITE získal: 1. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch, 2. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch. Je členom reprezentačného výberu Slovenska.

  • 16. Michal Výrostko – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii juniori. V športovom zápase KUMITE získal: 2. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na majstrovstvách Slovenska Shito ryu v Šuranoch. Je členom reprezentačného výberu Slovenska.

  • 17. Dominika Veisová – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Súťaží v športovom zápase KUMITE v kategórii juniorky. V športovom zápase KUMITE získala: 1. miesto na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Trnave, 3. miesto na Majstrovstvách Európy Shito ryu v Nových Zámkoch. Je reprezentantkou Slovenska, Slovenskú republiku reprezentovala a MS 2015 v Indonézskej Jakarte.

  • 18. Andrej Tončík – JIU JITSU MŠK Žiar nad Hronom

    Na súťaži Kids BJJ Open tournament vo Frenštáte pod Radhoštěm, dňa 14.3.2015 sa v kategórii juniori do 69 kg umiestnil na 2. mieste. Na najväčšej súťaži detí a juniorov na Slovensku, ktorá sa uskutočnila v Martine – Kids Storm Tournament sa v kategórii do 69 g umiestnil na 1. mieste a v kategórii OPEN – bez rozdielu veku sa umiestnil na 2. mieste. Na najväčšej medzinárodnej súťaži na Slovensku SAI STORM v Martine sa v kategórii do 69 kg umiestnil na 2. mieste. Brazílskemu JIU JITSU sa venuje 3. rok.

  • 19. Samuel Frindt – JIU JITSU MŠK Žiar nad Hronom

    Na súťaži Kids BJJ Open tournament vo Frenštáte pod Radhoštěm sa v kategórii juniori do 64 kg umiestnil na 1. mieste. Na najväčšej súťaži detí a juniorov na Slovensku, ktorá sa uskutočnila v Martine – Kids Storm Tournament sa v kategórii do 69 g umiestnil na 3. mieste a v kategórii OPEN – bez rozdielu veku sa umiestnil na 3. mieste. Na medzinárodných majstrovstvách Maďarska sa na súťaži HUNGARIA OPEN v kategórii do 69 kg umiestnil na 3. mieste. Na najväčšej medzinárodnej súťaži na Slovensku SAI STORM v Martine sa v kategórii do 64 kg umiestnil na 1. mieste Brazílskemu JIU JITSU sa venuje 3. rok.

  • 20. Patrik Franta – člen Free style karate akademy Romana Volaka v Bratislave

    Na súťaži Slovakia Open, ktorá sa konala dňa v Bratislave sa v kategórii Freestyle umiestnil na 2. mieste a v kategórii Kata na 3. mieste. V prvom kole pohára Slovenskej federácie karate a bojového umenia, ktoré sa konali v Prievidzi sa v kategórii Freestyle a Kata umiestnil na 3. mieste. Na súťaži Europen Championships 2015, ktorá sa konala v maďarskom Dunaújvárose sa umiestnil v kategórii Kobudo na 1. mieste a v kategórii Kata na 2. mieste.

  • 21. Jaroslav Ihring – Tanečno športový klub Stella Žiar nad Hronom
  • 22. Natália Varechová – Tanečno športový klub Stella Žiar nad Hronom

    Sú držiteľmi triedy S a v roku 2015 obsadili na Majstrovstvách Slovenska v desiatich tancoch 5.miesto, na Majstrovstvách Slovenska v štandardných tancoch sa umiestnili na 6.mieste.Na Majstrovstvách Slovenska v latinsko-amerických tancoch v kategórii mládež sa umiestnili na 11. mieste. Vďaka týmto skvelým výsledkom boli zaradení do reprezentačného tímu Slovenska. Reprezentovali Slovensko i Žiar nad Hronom na mnohých medzinárodných súťažiach doma i v zahraničí.

Kategória: kolektívne športy:

  • 1. Družstvo starších žiakov Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Družstvo v zložení: Aris Nikolas Čela, Erik Sklenka a Jaroslav Kalamár na Majstrovstvách Slovenska starších žiakov v Trnave sa umiestnili na 1. mieste a získali titul MAJSTRI SLOVENSKA. Prezident klubu: Ľubomír Striežovský.

  • 2. Družstvo Juniorov Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Družstvo v zložení: Michal Výrostko, Milan Laurov sa na Majstrovstvách Slovenska juniorov v Trnave sa umiestnili na 1. mieste a získali titul MAJSTRI SLOVENSKA. Prezident klubu: Ľubomír Striežovský.

  • 3. Družstvo junioriek Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Družstvo v zložení: Nina Jelžová a Natália Rajčanová sa na Majstrovstvách Slovenska juniorov v Trnave sa umiestnili na 3. mieste. Prezident klubu: Ľubomír Striežovský.

  • 4. Kolektív Tanečno športového klubu Stella Žiar nad Hronom

    Kolektív TŠK Stella sa na Majstrovstvách Slovenska v kolektívnych choreografiách, ktoré sa konali v Žiari nad Hronom umiestnili na 1. mieste a získali titul MAJSTRI SLOVENSKA. Zloženie kolektívu: Stanislav Kubáň – Natália Varechová, Martin Kollár – Dominika Krčmárová, Tomáš Legíň – Isabella Kúšová, Andrej Hric – Soňa Herková, Filip Gáfrik – Ema Kollárová, Martin Žňava – Kristína Begániová, Patrik Franta – Timea Turčanová, Marek Vančišin – Lucia Boboková. Tréner a choreograf: Ing. Stella Víťazková, Mgr. Petra Víťazková. Predseda OZ TŠK STELA: Ing. Miroslav Víťazka.

2. Školský šport

  • 1. Družstvo starších žiakov Stolnotenisového klubu MŠK Žiar nad Hronom

    Družstvo v zložení: Hugo Repáň a Jakub Filús sa na Majstrovstvách kraja základných škôl v Kalinove stali Majstrami kraja a na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v Košiciach sa umiestnili na 3. mieste.

3. Olympijské športy

  • 1. Nina Krajčíková – Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom

    Na majstrovstvách kraja, ktoré sa konali v Banskej Bystrici sa v disciplíne diaľka a chôdza umiestnila na 1. mieste a stala sa majsterkou kraja. Na majstrovstvách kraja v cezpoľnom behu, ktoré sa konali v Brezne sa umiestnila na 1. mieste a stala sa majsterkou kraja.

  • 2. Michal Bavlšík – Futbalový klub Pohronie

    Do Futbalového klubu Pohronie Žiar nad Hronom-Dolná Ždaňa prišiel v roku 2013 Tu futbalovo dozrieva. Poctivým prístupom v tréningovom procese sa vypracoval na výborného brankára, obľúbeného v kolektíve. Je taktiež kapitánom družstva kategórie U14. Na základe dosahovania dobrých výsledkov dostal pozvánku do reprezentácie Slovenska „U 14“. V Poľskom meste Wroclaw odohral svoj prvý medzištátny zápas proti domácemu tímu. Už v jeho mladom veku sa o neho zaujímajú viaceré prvoligové kluby. Jeho snom je stať sa raz výborným futbalovým brankárom.

  • 3. Hugo Repáň – Stolnotenisový klub MŠK Žiar nad Hronom

    Na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v Košiciach sa vo štvorhre starších žiakov umiestnil na 3. mieste.

  • 4. Jakub Kádaši – Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom

    Má síce len 16 rokov, no už teraz patrí do zostavy jedného z najlepších mužských extraligových tímov Bc Prievidza. Je kapitánom Slovenskej reprezentácie do 17 rokov a s reprezentáciou Slovenska sa mu podarilo umiestniť na prvom mieste na turnaji Crystal Bohemia Cup a Jakub sa stal najužitočnejším hráčom turnaja, najlepším strelcom turnaja a patril aj do najlepšej päťky turnaja".

  • 5. Kristián Zimány – Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom

    V sezóne 2015 pretekal za kategóriu juniorov v disciplínach cestná cyklistika a cyklokros. Reprezentant SR v cestnej cyklistike a cyklokrose. Dosiahnuté výsledky: Je víťazom dlhodobej súťaže Slovenského pohára mládeže v cestnej cyklistike, Na Majstrovstvách Slovenska v časovke do vrchu vo Veľkej Javorine sa umiestnil na 2. mieste, Reprezentoval Slovensko v pretekoch Svetového pohára juniorov (Ncup) ako aj na Majstrovstvách Európy (Tartu – Estónsko). V sezóne 2016 je člen profesionálneho kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica zaradený do reprezentačného výberu mužov U23 Slovenska.

  • 6. Ján Gajdošík – Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom

    V sezóne 2015 pretekal v kategórii juniorov v disciplínach cestná cyklistika cyklokros. Reprezentant SR v cyklokrose. Dosiahnuté výsledky: Je Majstrom Slovenska v cyklokrose, ktoré sa konali v Košiciach, V konečnom hodnotení Slovenskom pohára v cyklokrose sa umiestnil na 2. mieste Reprezentoval Slovensko v pretekoch Svetového pohára v cyklokrose, ako aj na Majstrovstvách sveta v cyklokrose, ktoré sa konali v českom Tábore. Pre sezónu 2016 zaradený do cyklokrosovej reprezentácie U23 Slovenska

  • 7. Adrián Foltán – Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom

    V sezóne 2015 pretekal v kategórii juniorov v disciplínach – cestná a cyklokros . Je reprezentantom Slovenska v cestnej cyklistike. Dosiahnuté výsledky: V konečnom hodnotení Slovenského pohára mládeže v cestnej cyklistike 2015 sa umiestnil na 3. mieste. Na Majstrovstvách Slovenska v cestnom preteku jednotlivcov v Žiline sa umiestnil na 2. mieste. Reprezentoval Slovensko v pretekoch Svetového pohára juniorov ( Ncup ) a na Majstrovstvách Európy (Tartu – Estónsko) ako aj na Majstrovstvách Sveta Richmonde (USA). Pre sezónu 2016 bol zaradený do reprezentačného výberu juniorov Slovenska v cestnej cyklistike.

  • 8. Adam Foltán – Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom

    V sezóne 2015 pretekal v kategórii kadetov v disciplínach cestná cyklistika a cyklokros. Je reprezentantom Slovenska v cestnej cyklistike. Dosiahnuté výsledky: Na Majstrovstvách Slovenska v časovke jednotlivcov, ktoré sa konali v Lovči sa umiestnil na 2. mieste. Štartoval vo výbere Slovenska na Medzinárodných etapových pretekoch „ Závod míru nejmladších“ – Jevíčko (ČR). Reprezentoval SR na neoficiálnych Majstrovstvách Európy kadetov 30. ročník „ ASKO RADJUGENDTOUR “ – Bad Tatsmannsdorf (AUSTRIA). Na Majstrovstvách Slovenska v cyklokrose v Košiciach sa umiestnil na 2. mieste. Víťaz Slovenského pohára v cyklokrose. Pre sezónu 2016 zaradený do reprezentačného výberu kadetov Slovenska v cestnej cyklistike.

  • 9. Matúš Černek – Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom

    V sezóne 2015 pretekal za kategóriu starších žiakov v disciplínach cestná cyklistika a cyklokros. Dosiahnuté výsledky: Na Majstrovstvách Slovenska v cestnom preteku jednotlivcov, ktoré sa konali v Lutile as umiestnil na 3. mieste. Výrazným podielom sa pričinil o celkové 2.miesto klubu v dlhodobej súťaži Slovenského pohára mládeže v cestnej cyklistike.

  • 10. Vladimír Buchal – Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom

    Na Rajeckom polmaratóne sa umiestnil vo svojej kategórii na 1. mieste. Na Majstrovstvách Slovenska na dráhe v behu na 1500 m a 5000 m, ktoré sa konali v Nových Zámkoch sa umiestnil na 2. mieste.

  • 11. Ing. Róbert Láska – Športovo-strelecký klub MŠK Žiar nad Hronom

    V júli 2015 sa v Českej republike konali Majstrovstvá Európy v kombinovanej streľbe, za účasti 180 najlepších strelcov zo 14 krajín. Slovenskú republiku reprezentoval Róbert Láska, člen streleckého klubu MŠK Žiar nad Hronom. V disciplíne 40 výstrelov z pušky na vzdialenosť 100 metrov v piatich polohách na rôzne terče dokázal nastrieľať 395 bodov zo 400 možných, čo ho zaradilo na 3. miesto a získal bronzovú medailu. V spomenutej disciplíne je niekoľkonásobným Majstrom Slovenska, rovnako je majstrom oblasti a niekoľkonásobným držiteľom majstrovskej a I. výkonnostnej triedy.

Kategória: kolektívne športy:

  • 1. Družstvo starších mini žiakov BK MŠK Žiar nad Hronom

Na Majstrovstvách Slovenska starších mini žiakov, ktoré sa uskutočnili v Leviciach sa za účasti 6 družstiev /BK Inter Bratislava, ŠBK JUNIOR Levice, MBK VICTORIA Žilina, KAC JEDNOTA Košice, BK 04 AC LB Spišská Nová Ves/ sa družstvo starších mini žiakov umiestnilo na 2. mieste. Zloženie družstva: Matej Krahulec, Adam Galko, Matej Bobok, Marcus Ziman, Juraj Kret, Sebastián Šonkoľ, Patrik Herich, Adam Dekýš, Richard Kosmeľ, Martin Holic, Patrik Ďurica, Matej Tončík, Tomáš Baláž, Boris Balogh, Michal Kosmeľ, Marián Sirotný. Tréner: Norbert Nagy. Asistent: Ladislav Balogh.

  • 2. Družstvo juniorov Cyklistického klubu MŠK Žiar nad Hronom

Sú víťazom Slovenského pohára v cestnej cyklistike juniorov za rok 2015 a na Majstrovstvách Slovenska v časovke družstiev v Tepličke nad Váhom sa umiestnili na 3. mieste. Zloženie družstva: Adrián Foltán, Kristián Zimány, Tomáš Meňuš, Matej Truban, Ján Gajdošík. Prezident klubu: Ing. Milan Veselý.

  • 3. Mladší žiaci FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa „U13“

Kategória U13, chlapci narodenia roč. 2003 a mladší, pod vedením trénerov bratov Urgelovcov má za sebou opäť vydarenú sezónu. Patrí medzi ozdoby klubu FK Pohronie a zároveň 3–4 roky medzi absolútnu špičku Slovenska. To dokazovala po celý kalendárny rok 2015. V jarnej časti súťaže I. ligy MŽ skupiny STRED sa stala víťazom základnej časti pred Ružomberkom, Žilinou a Duklou BB. V lete sa zúčastnila kvalitne obsadeného medzinárodného turnaja v Ostrave – Vítkoviciach, kde bez jedinej prehry v riadnom hracom čase skončila na vynikajúcom 3.mieste hneď za Opavou a Spartou Praha z 24 zahraničných družstiev. Viacerí hráči sa pravidelne zúčastňujú rôznych futbalových reprezentačných výberov. Hráči FK Pohronie U13: Július Žember, Adrián Pivarči, Viktor Tatár, Tomáš Kukučka, Marek Netolický, Martin Krčmár, Radoslav Beňo, Samuel Urgela, Samuel Rajčan, Jakub Hric, Jakub Rosenberg, Matúš Skučka, Sebastián Ščepko, Ľubomír Foltán, Martin Šuster, Daniel Bohuš, Michal Sučák, Samuel Novosad, Lukáš Pútec, Dávid Krištof, Lukáš Skladan. Tréneri FK Pohronie U13: Rastislav Urgela, Radoslav Urgela.

4. Tréner

  • 1. Atletika – Ing. Miroslav Rybársky Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom
  • 2. Karate – Červenka Ivan – Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom.

5. Funkcionári

  • Baltazár Laca – Hokejový klub MŠK Žiar nad Hronom
  • Viliam Toporcer – Atletický klub
  • Vojtech Kmeťo – Stolnotenisový klub MŠK Žiar nad Hronom
  • Mgr. Emil Trubač „IN MEMORIAM“ – Horolezecký klub James

Môže vás zaujímať:

Historický úspech žiarskych športovkýň na Cypre: Dominika, Nina, klubúk dole! :) FOTO

Z tohto si vyberie každý: VEĽKÝ KALENDÁR športových akcií v Žiari na celý rok!

Foto: ilustračné
Zdroj: MsÚ Žiar nad Hronom (J.Žiak)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM