Barbara Dallosová Rôzne

Mesto bude hľadať talenty, predviesť sa môže ktokoľvek: Lákadlom je výhra, ktorou by ste nepohrdli!

Súťažiť môžu všetky vekové kategórie v oblasti umenia, hudby, spevu, tanca, zábavy, prednesu či športu. Jedinou podmienkou je jednoducho vyplniť prihlášku. A ak čakáte, že cenou bude len pekný diplom na stenu, mýlite sa.

Ilustračný obrázok k článku Mesto bude hľadať talenty, predviesť sa môže ktokoľvek: Lákadlom je výhra, ktorou by ste nepohrdli!
Foto: Dominika Handzušová

So súťažami, v ktorých sa odvážlivci snažia ukázať všetkým svoj talent, sa v posledných rokoch vrece pretrhlo. Jednu má dokonca aj neďaleká Žarnovica. Výzvu na hľadanie talentov zverejnila žarnovická samospráva na oficiálnych webových stránkach mesta.

Bez vekového stropu

Za nápadom stojí Oddelenie kultúry, mládeže a športu žarnovického mestského úradu v spolupráci s tamojším mládežníckym parlamentom. Slovom mládež v názve oboch inštitúcií sa však netreba nechať zmiasť. Ako organizátori uvádzajú v zverejnených propozíciách, súťažiť môžu deti vo veku od 6 rokov, mládež a dospelí bez ohľadu na vek, disciplínu a zoskupenie.

To však neznamená, že talentová súťaž je pre každého. Keďže jej úlohou by mala byť podpora rozvoja lokálnych talentov, kto sa chce stať novým žarnovickým objavom, musí mať s mestom aj niečo spoločné. ,,Do súťaže sa môžu zapojiť obyvatelia mesta Žarnovica, t .j. občania s trvalým pobytom v meste Žarnovica a všetci tí, ktorí preukážu akúkoľvek väzbu na Žarnovicu – mali v Žarnovici trvalý pobyt, majú v Žarnovici prechodný pobyt, študujú, alebo pracujú v Žarnovici, majú v Žarnovici blízku osobu v priamom rade…," stanovuje mesto v propozíciách a upozorňuje, že prihlášky sa dajú posielať už len do konca marca.

Pekná suma pre víťaza

Súťaž má tri kolá. V prvom kole odborná porota vyberá 15 súťažiacich a v druhom 9 finalistov. Finále, ktoré rozhodne o absolútnom víťazovi bude až v polovici júna. A vtedy už bude mať titul najtalentovanej­šieho Žarnovičana svojho nositeľa. Ten bude okrem toho bohatší aj o 500 eur.

Súťažiaci, ktorí obsadia druhé a tretie miesto sa budú tešiť z vecných cien a v hre bude aj niekoľko špeciálnych ocenení ako cena primátora či diváka. Prví traja tiež budú môcť vystúpiť na Dňoch mesta 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM