Správy

Mesto chce získať peniaze na modernizácie: Na rade sú dom kultúry aj MsKC

Mestskí poslanci v Žiari nad Hronom schválili podanie žiadostí na získanie dotácií na dva projekty.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce získať peniaze na modernizácie: Na rade sú dom kultúry aj MsKC
Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva Žiaru nad Hronom chce zmodernizovať interiér domu kultúry aj priestory mestského kultúrneho centra (MsKC). Ako informovala na svojej oficiálnej webovej stránke, poslanci mesta na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili podanie žiadostí na získanie dotácií pre oba projekty.

Dom kultúry v Žiari nad Hronom už čiastočnou obnovou prešiel, aktuálny projekt mesta počíta s rekonštrukciou divadelnej sály. Tá pozostáva z výmeny podlahy pod sedadlami, rekonštrukcie obvodových drevených stien, renovácie prednej strany javiska či výmeny pôvodného vstupu za automatické bezdotykové dvere. Celkový rozpočet projektu dosahuje vyše 80 000 eur.

V súvislosti s vyhlásenou výzvou Ministerstva kultúry SR sa chce samospráva uchádzať aj o finančné prostriedky na modernizáciu vybavenia interiéru MsKC. „Projekt je zameraný na modernizáciu a rekonštrukciu toaliet a na modernizáciu kinotechniky,“ priblížila projektová manažérka mesta Ľudmila Paššáková s tým, že modernizácia kultúrneho strediska by mala stáť 200 000 eur.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM