Barbara Dallosová Samospráva

Mesto investuje 30 000 do Pod Vŕškov: Primátor prezradil viac, pozrite si VIDEO!

Už počas týchto dní na sídlisku Pod Vŕšky prebiehajú rekonštrukčné práce. Čítajte, z čoho sa budú môcť tešiť obyvatelia žiarskeho sídliska už budúci týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Mesto investuje 30 000 do Pod Vŕškov: Primátor prezradil viac, pozrite si VIDEO!
Foto: DuPe -

V týchto dňoch lemujú niektoré betónové cesty na spomínanom sídlisku robotníci s technikou. Cesty, ktoré vodičom rozhrkocú autá sa majú stať minulosťou. Mesto opravuje tisíce metrov štvorcových ciest v tejto oblasti.

Podľa primátora sa mesto bude snažiť opraviť každý rok cesty aspoň v jednej žiarskej lokalite. Teraz sú na rade Pod Vŕšky. ,,Nie je to malý úsek, ide o 3 530 metrov štvorcových. Pre Pod Vŕšky sme sa rozhodli lebo sú naozaj v zlom stave, tie cesty takto vyzerajú už nejakých 25 rokov,“ hovorí primátor.

,,Opravy budú financované z mestského rozpočtu, bude to cca 30 000 eur,“ počíta Antal. ,,Keďže sme tento rok nemuseli opravovať toľko výtlkov po zime, môžeme presunúť prostriedky aj na takého opravy,“ vysvetľuje. Podľa jeho slov sa ale obyvatelia sídliska výrazných obmedzení počas opráv báť nemusia. ,,Obyvateľov podvrškov rekonštrukcia ciest zásadne neobmädzí, nová vrstva je zjazdná už do tridsiatich minút. Budú sa robiť len cesty, nie parkoviská, takže nebude potrebné ani odpratávať nejakým závažným spôsobom parkujúce vozidlá. Predpokladáme že v budúcom týždni by opravy mohli byť dokončené ,“ ubezpečuje primátor obyvateľov.

Primátor sa rozhovoril aj o cestách ktoré by sa mohli opráv dočkať v ďalších rokoch: ,,Napríklad Sládkovičova, Svitavská… Tých ciest ktoré nie sú v dobrom stave je viac. Ako hovorím, budeme sa snažiť každý rok opraviť aspoň jednu oblasť."

Celý rozhovor s primátorom si pozrite v našom videoarchíve.

Foto: DuPe

Video: DuPe

Mesto opraví na Pod Vŕškoch cesty za 30 000!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM