Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Mesto je od rána nečakane bez prúdu: Čo je za tým?

Striedavé výpadky elektrického prúdu trápia obyvateľov mesta už od rána. Čo sa stalo sme sa pýtali priamo dodávateľa energie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto je od rána nečakane bez prúdu: Čo je za tým?
Zdroj: TASR

Že sú bez šťavy, zistili obyvatelia niektorých kremnických ulíc dnes (20.4.2015) ráno. Podľa slov samotných Kremničanov prúd prvý raz vypadol okolo deviatej hodiny ráno, odvtedy sa elektrina párkrát vrátila, no len nakrátko.

Na tento deň pritom Stredoslovenská energetika a.s. neavizovala v Kremnici žiadne plánované odstávky elektriny.

V Stredoslovenskej energetike nám potvrdili, že niekoľko trafostaníc v centre mesta je bez elektriny už od rána. Dôvodom má byť porucha. ,,Dnes, v čase o 9:20 hod. došlo z dôvodu technickej poruchy na sieti vysokého napätia k prerušeniu dodávky elektrickej energie v lokalite Kremnica. Momentálne je v oblasti Kremnica – centrum 9 trafostaníc bez dodávky elektrickej energie," uviedla pre portál Žiar 24 hovorkyňa spoločnosti Jana Bolibruchová.

Hoci v niekoľkých kremnických domácnostiach sú ľudia od elektrickej energie stále odrezaní, dodávateľ uisťuje, že na náprave sa pracuje.

,,Naši pracovníci intenzívne pracujú na odstraňovaní. Na spomínanom vedení zistili pochôdzkou jednu poruchu – roztrhnutý izolátor-dvojzáves. Pracovníci sú aj naďalej v teréne a prebieha ďalšia lokalizácia. Odhad obnovenia dodávky elektrickej energie je v závislosti od rozsahu zistených porúch," vysvetlila Bolibruchová.

Podľa našich informácií bola dodávky elektrickej energie na spomínaných trafostaniciach obnovená okolo štvrtej hodiny poobede. Správu budeme aktualizovať o ďalšie stanovisko Stredoslovenskej energetiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM