Barbara Dallosová Správy Samospráva

Mesto predalo časť známej budovy: Primátor Antal o tom, na čo sa použijú peniaze

Budova z jednej strany lemuje centrum mesta a už roky v nej sídli prokuratúra. Tej jej časť po novom aj patrí.

Ilustračný obrázok k článku Mesto predalo časť známej budovy: Primátor Antal o tom, na čo sa použijú peniaze
Zdroj: Dnes24.sk

Na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (13. 7.) poslanci odsúhlasili predaj časti objektu administratívnej budovy na žiarskom námestí za 558 000 eur Krajskej prokuratúre v Banskej Bystrici, teda Slovenskej republike. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal. Ako ozrejmil, priestory budú aj naďalej slúžiť Okresnej prokuratúre, ktorá v nich sídli už roky.

„Finančné prostriedky, ktoré predajom získame, použijeme na dokončenie rekonštrukcie krytej plavárne. Myslím si, že išlo o veľmi dobrý a rozumný krok. Okrem toho, že zinkasujeme sumu, ktorú investujeme do modernizácie mestského majetku, "zbavili“ sme sa časti modernizačného dlhu, ktorý spočíva v rekonštrukcii objektu a interiéru bieleho domu, ktorá bude nevyhnutná," uviedol primátor.

Podľa jeho slov bol celý administratívny objekt v minulosti vybudovaný pre orgány štátnej správy a mesta.

„Je aj pre budúcnosť dobré, ak ho, okrem mesta, bude vlastniť aj štátna správa a podieľať sa tak na jeho modernizácii a prevádzkových nákladoch a spoločne tak uchováme jeho charakter – administratívneho sídla v našom meste,“ uzavrel Antal.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM