Barbara Dallosová Správy Samospráva

Mesto s novým projektom: Na rade je ďalšie žiarske športovisko

Športový stánok je energeticky najnáročnejšou mestskou budovou, každoročne radnicu stojí približne 200 000 eur. Pýta si veľkú rekonštrukciu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto s novým projektom: Na rade je ďalšie žiarske športovisko
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska samospráva aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu mestskej plavárne. Aj keď ide podľa primátora Petra Antala o najmladší športový stánok v meste, technický stav budovy tomu nezodpovedá.

200 000 ročne

,,To, že tam nefunguje podlahové kúrenie je všeobecne známa vec veľmi dlho. Žiaľ sme v štádiu, kedy už bude potrebné meniť aj fóliu bazéna, keďže za ňu zatekalo. Ani spodná konštrukcia bazéna nie je v dobrom stave. Museli sme tam robiť určité statické zásahy, aby sa mohla plaváreň prevádzkovať," priblížil aktuálnu situáciu Antal.

Plaváreň je podľa Antala energeticky najnáročnejšou mestskou budovou, každoročne mesto stojí približne 200 000 eur. Rekonštrukcia by sa preto dotkla aj vykurovania, opláštenia, vymenené by boli aj okná. ,,V minulosti tam bola robená termovízia, ktorá ukázala, že najväčším problémom je práve opláštenie, ktoré neplní žiadnu funkciu," dodal Antal s tým, že práve preto je potrebné plaváreň neustále vykurovať.

Zatvárať nechcú

Primátor zároveň dodal, že súčasný stav plavárne nie je až tak zlý, aby musela byť v krátkej dobe zatvorená.

,,Zhodli sme sa na tom, že ak nechceme dôjsť do štádia, že sa bude musieť jedného dňa pre haváriu plaváreň zatvoriť, tak musíme byť pripravení na to, že budeme mať prichystanú projektovú dokumentáciu a budeme mať myšlienku, ako to zrealizovať," podotkol Antal.

Mesto preto aktuálne zisťuje, koľko by stála výmena bazéna, rekonštrukcia kúrenia či opláštenie. ,,Potom si dáme tieto sumy dokopy a povieme si, ako k tomu pristúpime a z čoho to budeme financovať," dodal primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM